Крави тормозят пазарджишко село

Като истински ад описват живота си хората от пазарджишкото село Лесичово

Незаконна кравеферма с 40 крави тормози с години жителите на пазарджишкото село Лесичово, информира Нова телевизия. Напрежението сред местните хора е на път да ескалира, след като институциите за пореден път отложили решаването на проблема. Потърпевшите твърдят, че миризмата, която се носи от оборите е непоносима, а селото е заплашено от избухване на епидемия, тъй като по улиците се стичат реки от мръсна вода и фекалии.

Като истински ад описват живота си хората от пазарджишкото село Лесичово. Шеста година незаконна кравеферма трови въздуха им. От носещата се непоносима смрад трудно дишат и не могат да отворят прозорците си.

Освен, че замърсяват, кравите влизат и в дворовете им и унищожават засятата земеделската продукция, жалват се хората.

Местните казват, че в стадото крави има бик, който напада хората по улиците. Преди месеци за малко не убил жена, която 20 дни била в кома. Сега е инвалид за цял живот.

Кравите са собственост на братята Георги и Марин Брантийски. В разрез с всякакви законови изисквания те са превърнали двора и незаконните постройки вътре в нелегална кравеферма. В нея отглеждат 40 крави, а доскоро и 200 овце. Имотът се намира в самото село, а според закона животните трябва да се гледат извън границите на населеното място. Потърпевшите жители са подали жалби във всички институции.

Въпреки, че досега имат два акта за 150 лева, които не са платили и заповед от Държавния строителен контрол да съборят незаконните постройки, двамата братя отказват да преместят животните извън селото. С мотива, че с това издържат семействата си.

Общинската власт в Лесичово е с вързани ръце и не може да реши казуса.

От РДНСК заявиха, че до три месеца ще съборят незаконната кравеферма.