ЕС обсъжда нови санкции срещу руски и кримски представители

Нови санкции срещу руски и кримски представители се очаква да одобрят днес външните министри от ЕС

Нови санкции срещу руски и кримски представители се очаква да одобрят днес външните министри на страните от Евросъюза, които се събират на редовно заседание в Брюксел, предаде БНР.

Според предварителните информации санкциите ще са индивидуални: ще бъдат добавени нови имена към списъка на лицата със замразени активи и забрана за влизане в Европейския съюз.

Димломатически източници подсказаха, че външните министри ще обсъдят референдумите в Донецка и Луганска област, както и официалните прояви в Русия и Крим по случай 9-и май.

Руският президент Владимир Путин ще определи отношението си към произведените вчера референдуми за независимост в Донецка и Луганска област, в Източна Украйна, по резултатите от тях, заяви неговият говорител Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Съединените щати и Европейският съюз вече обявиха, че няма да признаят резултатите от двата референдума, и предупредиха, че може да наложат икономически санкции на Русия, ако допитванията в Източна Украйна провалят насрочените за 25 май президентски избори в страната.