На 31 години почина директорът на Българския медиен съюз

"Със смъртта на Гриша Камбуров загубихме един изключителен професионалист и човек с голямо сърце", изказаха съболезнованията си неговите колеги

Кратко, но сериозно заболяване отне живота на Гриша Камбуров, изпълнителен директор на Българския медиен съюз. Днес той почина само на 31-годишна възраст.

Тъжната вест съобщиха от самия съюз, откъдето изказаха съболезнования на близките му.

Гриша Камбуров е име и авторитет в сферата на българската журналистика и медийната регулация. Преди да поведе Българския медиен съюз, в продължение на пет години той беше директор на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори.

Участвал е като Председател на Етичната комисия в Националния съвет за саморегулация и в ръководството на Националния съвет за журналистическа етика.

"Той беше моторът на всички инициативи на БМС и има огромна заслуга за приемането на Етичния кодекс на най-големия медиен съюз у нас. Със смъртта на Гриша Камбуров загубихме един изключителен професионалист и човек с голямо сърце", написаха от БМС в своето официално съобщение.

Освен в сферата на медийното регулиране, Камбуров поддържаше и активна журналистическа дейност. Тук можете да прочетете част от текстовете му.

Почивай в мир, Гриша!