Мария Габриел: Европа е млада, динамична, енергична и с много идеи

Днес в столичния "Южен парк" се проведе инициатива в подкрепа на Жан-Клод Юнкер

"Ние сме за личности и хора, които могат да носят отговорност. Това сме ние от ГЕРБ, партията на отговорното управление, партията , която има визия за бъдещето на България и Европа". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Мария Габриел на среща със столичани в "Южния парк".

Габриел, заедно с кандидатът за евродепутат Августина Цветкова, народни представители, кметове и общински съветници от партията, подкрепи инициативата на младежите от ГЕРБ, която е в подкрепа на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В подкрепа на Юнкер днес от София тръгна бус на ЕНП, откъдето започва европейска обиколка на младежите от България, Унгария, Молдова и Кипър."Младежите от ГЕРБ и ЕНП са един прекрасен пример за това каква Европа искаме. Европа, която е млада, динамична, енергична, с много идеи и Европа, която изразява подкрепа. Това е, което днес правим-изразяваме подкрепа за нашия кандидат на ЕНП Юнкер. Общото между него и нас е, че ние споделяме еднакви ценности- европейски принципи и виждания за развитието на България и Европа. Това сме и ние от ГЕРБ", каза Мария Габриел пред гражданите.

Тя сподели принципите на партия ГЕРБ, свързани с европейските ценности за демокрация, права на човека и върховенство на закона. "Споделяме идеята за общоевропейски политики, за да може Европейския съюз да говори със силен глас на международната сцена, но и да излъчва силни послания към всички свои европейски граждани, сред тях и най-достойните, а именно българските", добави още кандидатът за евродепутат.

Европа е решението на проблема, а не част от проблема. Чрез Европа ние минахме по-лесно кризата чрез Европа наистина ние ще успеем да изградим една по-демократична и просперираща България. Това каза от своя страна Августина Цветкова, кандидат за евродепутат от ГЕРБ, при разговорите си със столичани.

По думите й е много важно всеки един европеец, всеки един българин да разбере, че той е част от решението на проблема. Цветкова добави, че при срещите си с хората се опитва да ги убеди да гласуват на предстоящите евроизбори. "Не е необходимо да оставяме в ръцете на пасивните нашето бъдеще. България няма време за губене", категорична заяви категорично тя и призова хората да гласуват на изборите на 25 май с бюлетина номер 18, защото "само ГЕРБ е гарант за европейското развитие на България".

Кандидатите за евродепутати, народните представители и младежите от партията пуснаха символично сини балони във въздуха, като на всеки балон има написано послание с това какви са приоритетите на ГЕРБ за бъдещето на България в Европейския съюз.

За доброто настроение по време на хепънинга на партията се погрижиха и народните изпълнители Поли Паскова, Христо Косачки и ансамбъл "Чинари".

Междувременно кандидатът за евродепутат Георг Георгиев се срещна с граждани в столичния район Панчарево.

"Важно е да бъдем активни и да гласуваме, за да не оставяме съдбата си на случайността или на купения вот", заяви той. Георгиев беше гост на традиционния фолклорен фестивал на Панчарево.

По думите му избирателите трябва да подкрепят ГЕРБ на 25 май, защото единствено тя може да бъде силния глас на България в Европа. Георгиев подари на домакина на фестивала – читалище "Виделина", книги и списания на европейска тематика, които ще обогатят европейския кът на библиотеката в Панчарево.

Приветствие към участниците, зрителите и гостите на фестивала отправиха народният представител от ГЕРБ Евгения Алексиева, както и районният кмет Димитър Сичанов.

Във фестивала се включиха десетки танцови и певчески групи от селата в район Панчарево.

Снимки от днешните събития в София можете да разгледате по-горе.