Томислав Дончев: Днес избираме дали искаме истинска демокрация, или купена

Водачът в евролистата на ГЕРБ посети заедно с колегите си своя роден град Габрово

"Изборът днес не е между една или друга партийна абревиатура, не е между синьо и червено. Изборът е между това дали искаме България в Европа или другаде, между това да градим за нас и децата ни или да крадем от тяхното бъдеще, трупайки кредит след кредит." Това заяви днес в родния си град Габрово Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за изборите на 25 май.

Кандидатите за евродепутати от партията Томислав Дончев, Владимир Уручев и Ева Паунова се срещнаха с жителите на града. С тях беше и зам.-председателя на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб Цветан Цветанов.

"Изборът е между това дали искаме истинска демокрация, където гласът на всеки от вас значи много, или искаме купена демокрация, където този, който има пари, може да си купи всичко и всеки", продължи Дончев.

По думите му приоритет сега е всичко, което е започнато и е в процес на реализация, да не бъде спирано. "Това е голямата болка и голямата опасност в момента. Поради политика, която третира по различен начин различните общини в страната, има такава опасност", уточни той. Бившият министър по управление на средствата от ЕС увери, че ще се бори и в София, и в Брюксел това да не бъде допуснато.

"Все още имам адресна регистрация в Габрово, вие ме познавате добре и знаете, че нямам навика да сипя обещания. Искам да ви обещая само едно – няма да ви предам", заяви Томислав Дончев пред своите съграждани.

"Малко са хората, които, отивайки на висока позиция, не забравят родния си град. Томислав Дончев никога няма да забрави Габрово, защото той се гордее с вас", каза от своя страна Цветан Цветанов.

Той беше категоричен, че на 25 май трябва да се даде оценка на днешното управление на Тройната коалиция, защото страната е пред дилема дали да продължи към Европа и да се възползва от европейската солидарност, или задкулисието да управлява страната ни. "Трябва да дадем ясен отговор, че ГЕРБ е единствената алтернатива на днешното статукво, ГЕРБ е единствената партия, която може да управлява без ДПС, и ГЕРБ е единствената партия, която никога няма да управлява с БСП", заяви твърдо Цветанов.

Кандидатът за евродепутат Владимир Уручев каза, че важен приоритет ще бъде чрез европейското законодателство да се преустанови задкулисието в медиите, лишаването на хората от обективна информация и манипулирането им. "Две неща ще наложим чрез европейското законодателство – да се разкрие собствеността на медиите, тези, които стоят в задкулисието и да се наложи спазването на правила", уточни той.

"Европа е доброто, от което България има нужда. Чрез образование, качествено и достъпно, чрез създаване на малки и средни предприятия в регионите, чрез използване на потенциала на тези региони и задържане на младите хора в тях, ще имаме икономиката, от която така силно се нуждаем", каза пред габровци Ева Паунова. Тя уточни, че това не означава пушещи комини, а икономика на високите технологии - тези, към които са се насочили младите хора.