Орешарски, по колко бонуса даваш за несвършена работа?

"Орешарски, по колко бонуса даваш за несвършена работа?" - това попита Румен Петков от Гражданска инициатива АБВ в 24-тия ден на въпроси към премиера Пламен Орешарски.

МРРБ ще вземе милион и половина за една година. Колко ще вземат пенсионерите и с колко ще бъдат излъгани? - продължи бившият вътрешен министър.

Петков вижда в мълчанието на Орешарски по предишните му въпроси към него поощряване на административния абсурд и на деморализацията на служителите в държавната администрация.

"Когато попитах преди един месец – може ли държавен служител да получава две заплати, министър-председателят си замълча. С което, според мен, поощрява административния абсурд и деморализацията на служителите в държавната администрация.

Днес питам, може ли един държавен служител да вземе два бонуса за доста спорно свършена работа? Питам, каква е неговата оценка за директора на дирекция „Обществени поръчки” в МРРБ, защото там оценката е „много добър”. Това означава, че МРРБ няма нито една оспорвана обществена поръчка. Или той просто толерира безхаберието. Или така му е казал Делян Пеевски", посочи Румен Петков.