Борисов: Задкулисието решава нещата в политиката, не честната победа

Една година след началото на управлението на кабинета „Орешарски”, освен оценка двойка, нищо друго не може да му се даде

„Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората”, заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ", категоричен е Борисов.

„Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. На първите избори за евродепутати, когато се явихме, ние пак победихме БСП, те бяха управляваща партия и също нищо не се промени. Задкулисието, подкрепата на „Атака” и на ДПС в случая води те да са на власт. С подкрепата на „Атака” и ДПС, Станишев при всички случаи е победител”, допълни още лидерът на ГЕРБ.

„Не искам да водя дебат със Станишев, защото той слезе на нивото европейски депутат. В момента той е на нивото на Томислав Дончев. Ние искаме битката за ЕП да се води с европейска тематика, между хората, които ще ни защитават там. Аз съм преценил, че Томислав Дончев, Андрей Ковачев са изключително подготвени хора и, когато застанат срещу Кунева, Калфин, хората ще разберат. Лидерската битка е между водачите на листите, затова се казват водачи”, заяви Бойко Борисов.

Този парламент не трябва да съществува в този вид, това е незаконно и нелегитимно. Три партии, диаметрално противоположни – „Атака”, ДПС и БСП в средата, които смени имената на българските турци навремето, да са в коалиция. Това е противоестествено, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Една година след началото на управлението на кабинета „Орешарски”, освен оценка двойка, нищо друго не може да му се даде. Този кабинет няма тема, в която да е успешен. Трябва да се започне с Орешарски и да си отидат всички. Няма една тема, в една посока. Искам сега да измисля нещо да ги похваля, а не мога – безработицата се вдигна с 40 хиляди повече, дефицит, заеми, катастрофа в екология, енергетика. Българският бизнес фалира. Сега с тези спрени проекти българският бизнес фалира”, заяви още Бойко Борисов.

„Не можем нито да клатим, нито да помогнем да падне правителството. Това могат да го направят само хората и в един момент, ако „Атака” и ДПС преценят, че е пагубно да стоят в обща коалиция”, допълни Бойко Борисов.

Тук можете да видите цялото видео от гостуването на Борисов при Антон Хекимян.