Ниската избирателна активност означава, че случайността ще определя нашето бъдеще

Важно е да върнем България в европейската перспектива

„Високата избирателна активност дава възможност да изпратим достойни представители на България в Европейския парламент. Когато има ниска избирателна активност, означава, че случайността ще определя нашето бъдеще“. Това заяви днес председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който заедно с водача на листата Томислав Дончев и кандидата за евродепутат от ПП ГЕРБ Мария Габриел, посетиха Червен бряг. На срещата с членове и симпатизанти на партията присъстваха и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, както и народните представители Владислав Николов и Пламен Танчев.
Пред събралите се жители на Червен бряг г-н Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за членове на ЕП и отбеляза техните професионални постижения.  „Трябва да си направим равносметка за това, което нашата партия е постигнала, за спечеленото доверие на европейските лидери и партньори. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с федералния канцлер на Германия Ангела Меркел, ден след откриването на предизборната ни кампания, и си направете сметка дали тя е провела официална среща с премиера Орешарски  и представители на сегашния кабинет до момента“, посочи Цветанов.
„Важно е да върнем България в европейската перспектива, да се възползваме от европейската солидарност“, допълни заместник-председателят на ГЕРБ. Той припомни, че община Червен бряг не е получила финансиране по публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите, но на малките населени места са отпуснати милиони, „защото там те могат да бъдат откраднати, да бъдат използвани за купуване на гласове“.  „Затова трябва да има висока избирателна активност. Всеки един загубен глас, означава, че запазваме статуквото и задкулисието ще продължава да ни управлява, а „Атака“ ще бъде „златният пръст“ на това управление“, допълни Цветанов, който посочи, че кворумът в Народното събрание и защитата на кабинета се прави именно от тройната коалиция- БСП, ДПС и „Атака“. Според Цветанов целта на управляващите е да отблъснат хората от вота, като пример заместник-председателят на ГЕРБ посочи манипулациите и внушенията, които бяха направени в деня за размисъл преди вота за национален парламент.
 „Нека не подценяваме тези избори. Те ще ни позволят да излъчим силен сигнал в страната. Да кажем, че партиите на отговорното управление са десните, партиите, които не трупат дългове, за да ги плащат  децата ни, са десните. Това е ГЕРБ, това е ЕНП“, посочи Мария Габриел. „Гласувайки и преодолявайки предизвикателството на избирателната активност, правейки я висока ще покажем и на нашите европейски партньори, че доверието, което те имат единствено и само в ГЕРБ,  е оправдано. И ние ще продължим да го отстояваме. Защото когато имаме доверието на Европа, и тук в България покажем, че сме силни, страната ни ще следва своя европейски път на развитие и Европа ще бъде по-силна“, допълни кандидатът за евродепутат. Според Мария Габриел само така всички ние ще можем да имаме по-добро бъдеще и по-добри дни. „Имаме потенциал, знания, визия за развитието на  България и Европа, но нямаме време за губене. Затова на 25 май гласувайте с номер 18 в бюлетината“, призова Мария Габриел.
По думите на заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева само високата избирателна активност може да преодолее схемите на опонентите на ГЕРБ.  „Нашите партньори от  ЕС, ЕНП разчита на нас.  Ние трябва да излъчим най-много представители за членове на ЕП от ГЕРБ, защото това е бъдещето на Европа и България. Нали ви е ясно какво ще се случи, ако нашите популисти тук, воглаве с председателя на ПЕС, вземат превес,  и как ще продължи, с какъв темп и на какви завои бъдещето на ЕС“, коментира Цачева и призова хората да не го допускат. „Нека да не го допуснем. Това е възможно по един единствен начин-на 25 май масово хората да гласуват. Мъдрият, верен и правилен избор е номер 18 в бюлетината“, допълни Цачева.