С кодекса „Манолова” БСП и ДПС отблъскват избирателите

Управляващите умишлено не утвърдиха електронния вот

Новият изборен кодекс, който бе приет от парламента, отблъсква българския избирател, категоричен е народният представител и кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ Емил Радев. Той аргументира становището си по време на среща с граждани, която се проведе в Долни Чифлик. Там присъстваха и народните представители Красимира Анастасова и Николай Апостолов.

„С кодекса „Манолова” БСП и ДПС отблъскват българския избирател. Управляващите умишлено не утвърдиха електронния вот, който щеше да облекчи максимално хората и те можеха да гласуват от компютъра, мобилния си телефон или от таблета си, докато са в командировка или на почивка. За управляващите е важно да има ниска избирателна активност на евроизборите. Знаете ли кога ще бъде открит риболовният сезон тази година?! Предсрочно - на 23 май. За да отидат хората за риба или за гъби, а не да гласуват. С такива методи управляващите искат да спечелят изборите, но ефектът ще е нулев”, коментира Радев.

Той призова хората на 25 май да бъдат активни, за да потвърдят, че настоящото управление е нелегитимно и не желаят да гласуват кредит на доверие на новата тройна коалиция. Според Радев в момента правителството взема решения на тъмно, работи активно за ежедневното задлъжняване на НЕК, която всеки момент може да фалира. Съсипва се и фонд „Земеделие”, където се очаква „голям трус с парите”.

„Забелязали ли сте къде ходи на посещения премиерът Пламен Орешарски – да открива ресторанти във Виетнам. Не е стъпил в Брюксел, откъдето идват евросредствата. А Бойко Борисов се среща с Ангела Меркел, която му даде пълната си подкрепа за евроизборите”, добави кандидатът за евродепутат. „На предстоящите избори българският гласоподавател трябва да покаже, че залага на дясното, което извади Европа от най-тежката финансова криза, а не на популисткото ляво”, каза Радев.