Наградите на БГ радио в Благоевград

Хиляди гости на града успяха да се докоснат за втори път до своите любими български изпълнители

Благоевградският площад "Македония" успя да събере над 10 000 фенове, сред които от деца на 8 месеца до 90-годишни дядовци и баби, които също пяха и танцуваха със съгражданите си. Грандиозният концерт за връчването на годишните музикални награди на БГ Радио събра хора от града и околията, които се срещнаха очи в очи с любимите си изпълнители.

Сред най-предпочитаните звезди бяха Ангел и неговото "братче" Моисей, миналогодишната носителка за БГ дебют Михаела Филева, победителката в Х Фактор Жана Бергендорф, лъчезарният Вензи, Били Хлапето, Дивна, Играта, Лео, Маги Джанаварова. Класа демонстрираха и "вечните" “Сигнал”, БТР и Камелия Тодорова, както и дългогодишните любимци на публиката Любо, Мария Илиева, Графа, Мариана Попова.

Началото на ефирният спектакъл поставиха любимците на Благоевград от ансамбъл “Пирин”, които заплениха публиката с поредното си “космическо” изпълнение. Минути след тях на сцената излезе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който поздрави присъстващите и откри официално концерта.

Големите победители на тазгодишните номинации бяха Михаела Филева и Любо, които спечелиха в категорията БГ изпълнителка и изпълнител на годината. БГ дует на 2014 г. станаха Ангел и Моисей, а група на 2014 г. станаха рокаджиите от БТР, Рут Колева спечели приза за албум на годината със своя "Рут".

В категорията "песен на годината" слушателите на радиото гласуваха за "Аз искам" на "Революция Z". Лъчезарният Вензи грабна наградата за  БГ-дебют на 2014 г., а видеоклип на годината стана този към песента "Захир" на група "ICE CREAM", които не успяха да присъстват а награждаването.

Любо Киров не се размина само с една награда, като изключим това, че стана изпълнител на годината и бе водещ на награждаването, той получи и приза за БГ-текст . Двамата с Мария Илиева си поделиха статуетката за песента "Играя стилно".

Най-чаканият момент от вечерта дойде, когато триото кметове - на Благоевград Атанас Камбитов, на София - Йорданка Фандъкова и на Кюстендил - Петър Паунов връчи наградата за концерт на годината. Тя отиде при великите "Сигнал", които си я заслужиха със своето мащабно турне.

Специалната награда за БГ-вдъхновение, носеща от тази година името на Ана Мария Тонкова, отиде в ръцете на Камелия Тодорова.   

Вижте още снимки от събитието ТУК