Ниската избирателна активност ни отдалечава от Европа и европейските ценности

Да се възползваме от най-ценното в демокрацията –конституционното ни право да упражним правото си глас

Ниската избирателна активност ни отдалечава от Европа и европейските ценности. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Плевен, който присъства снощи на концерт на плевенската филхармония под надслов „Европа в танци”, посветен на 9 май - Денят на Европа.

Заедно с Цветанов, гости на концерта бяха водачът на листата за евроизборите на ГЕРБ Томислав Дончев и народните представители от ГЕРБ Цецка Цачева и Владислав Николов. „Говорейки за Европа и правейки  кампания  за Европейски парламент, няма по-приятно от това да чуеш  такава прекрасна  музика и да говориш  позитивно,  да  говориш  градивно  и  да говориш за перспектива, която трябва да се случи с България като част от  Европейския съюз“, посочи Цветан Цветанов. По думите му, това показва нов стил и отношение  към  всеки  български гражданин. „Убеден съм, че обединени от съдържанието на нашата абревиатура Граждани за европейско развитие на България, ние вървим в правилната посока. Действително по този начин, когато празнуваме този хубав празник 9 май – Деня на Европа, си заслужава да се замислим за децата, за това какво правим ежедневно и най-важното е, че трябва да бъдем активни граждани на Европейския съюз. А това се изразява с активната ни роля да  гласуваме по съвест и да се възползваме от най-ценното в демокрацията –конституционното ни право да упражним правото си глас. Ниската избирателна активност ни отдалечава от това, за което говорихме  до  сега -  Европа, европейски ценности. Нека всеки един от нас да гласува по съвест. Номер 18 е най-добрият номер, защото Томислав Дончев е успешният водач и капитан на нашия отбор“, категоричен бе Цветан Цветанов.
От сцената на препълнената зала „Катя Попова” водачът на евролистата  на  ГЕРБ  Томислав Дончев поздрави плевенчани за Деня на Европа.  „Знам много неща, които  унищожават  човешката  душа и много малко, които я правят по-добра и по-силна. Хубавата музика е едно от  тях“, заяви Дончев. Той пожела на хората в залата да бъдат истински европейци не само по доходи, но и като дух и самочувствие. „Европа може да бъде всичко. Тя е и континент, и общ пазар, и политически съюз. Европа, обаче,  може да бъде мечта и надежда. Европа е и принципи и цели. И се надявам преди всичко, преди Европа да бъде пари и транспортни  връзки, да бъде принципи и цели“, подчерта водачът на листата на ГЕРБ. Той призова хората да не си мислят, че след 2007-ма година по дефиниция и завинаги сме европейци. „Имам една може би лоша новина. За да бъдеш европеец, трябва да се трудиш  всеки  ден. Когато трябва – да бъдем силни, когато трябва – да бъдем разумни, когато е необходимо –  да бъдем критични. Затова искам да ви пожелая да бъдете истински европейци. Дори това да означава, когато трябва да сте тревожни. Дори това да означава, когато трябва да сте непокорни и да гласувате“, посочи Томислав Дончев.