„С течение на времето“ съживява бреговете на Благоевградска Бистрица

Изкуство, поднесено по нетрадиционен начин, ще съживи бреговете на река Благоевградска Бистрица през следващите дни. Под надслов „С течение на времето - акция РЕКАТА 1989- 2014 г “, от 5 до днес жители и гости на Благоевград ще  станат част от художественото въображение на творци от Благоевград и страната. Анна Покровнишка, Андрей Врабчев, Георги Донов, Георги Ружев, Галерия Аросита, колекция Stick, Дан Тенев, Димитър Грозданов, Добромир и арт група Светулките, Еслица Попова, Камен Старчев, Медея Янкова, Пламен Ковачев, Продан Марков, Yves O, Росица Гецова, Янко Велков- Янеца, студенти, жители, граждани - това са участниците в проекта. Звукови пейзажи ще бъдат фон, подсигурен от Knoob, rejekHz и Петър Пърмаков.

Йово Панчев обяснява „С течение на времето– акция РЕКАТА 1989- 2014 г.” като художествени инсталации, хепънинзи и случки в специфичното пространство и публична среда. Проектът се фокусира около естествения ефект на реката и неговия отпечатък върху публиката, художници и пространството.

Проектът, който започва на 5 май, ще се прелее в детския пленер „Реката“, който ще се състои от 7 до днес. Именно 10 май е датата, на която ще се състои официалното откриване и представяне на мащабния проект, който се реализира с подкрепата на община Благоевград.