В страхотна форма, без дори да се изпотите!

Вижте няколко вида упражнения, които ще ви помогнат да добиете идеална фигура

Наближава лятото, а с това и желанието на дамите да са стройни и красиви се увеличава. Не, че не го искат винаги, но когато дойде времето на късите поли и банските, е повече от недопустимо да страдате от ниско самочувствие заради фигурата си. Затова хранете се правилно, без изтощителни диети и...спортувайте. Не откриваме топлата вода с този съвет, но искаме да ви дадем примери за няколко вида аеробика, с които ще поддържате страхотно тяло, без кой знае какви усилия. Можете да го правите дори и вкъщи, макар че препоръчваме залата, защото там се чувствате част от социална общност. А и можете да завържете приятелства, докато се потите! Всъщност с упражнения, които ви предлагаме дори няма да се изпотите много. Но резултатите ще бъдат забележителни.

 

Фитбол
Това е голямата швейцарска топка, за която може би сте чували. Упражненията се изпълняват върху нея и най-голямата полза от това е, че повърхността е нестабилна и тялото се опитва да преодолее това. Този тип мускулни съкращения подобряват координацията и баланса на тялото. Тренировката е за цялото тяло и бързо се постигат добри резултати. Упражненията са особено препоръчителни за тези, които страдат от болки в гърба и шията. Фитболът влияе страхотно върху оформянето на тялото, но въпреки това няма нужда от предварителна подготовка, защото е статичен тип аеробика. С него ще се преобразите, без дори да се изпотите много, много!

Стречинг
Стречингът също представлява упражнения с нисък интензитет, но пък е достатъчно полезен и за здравето, и за фигурата. Стречинг всъщност означава разтягане. Основната му задача е подобряване на мускулната еластичност, издължаване на мускулните влакна и подобряване на общия тонус. Практикува се предимно в съчетание с други упражнения, но спокойно можете да си отделите и отделна тренировка само за разтягане. Тялото ви ще ви благодари. Ще забравите за болките в гърба и ръцете, а краката ви видимо ще се стегнат.

Пилатес
Това е най-популярната статична аеробика. Става дума за система от упражнения за разтягане и сила, която е разработена от Джоузеф Пилатес. Укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна. Какво повече ви трябва преди лятото? Упражненията се изпълняват на фона на релаксираща музика и след 1 час изпълнение стресът ви ще е намалял значително.

Йога
Йога упражненията съчетават ползите за тялото и ума. Бавните, релаксиращи движения ви дават сили и добро настроение. Разработени са различни видове йога - стречинг йога, която е предимно за разтягане и фет бърнинг йога, която е по-силова, но пък влияе отлично върху изгарянето на мазнините.

Каланетика
Тя е много по-ефикасна от другите видове аеробика и резултатите идват доста бързо. При нея частите от тялото се преместват само на сантиметри, движенията са плавни, преминават от едно в друго без тласъци. Амплитудата е ограничена, но за сметка на това се повтарят много пъти. Целта не е натрупване на мускули, а моделиране на тялото наново.