Поредният опит на правителството да постави под феодална зависимост населението!

"Категорично осъждаме грубия и незаконосъобразен опит на ДПС и БСП в Омуртаг - не допуснаха публичност в работата на Общинския съвет"

ДЕКЛАРАЦИЯ
на областното ръководство на ПП ГЕРБ Търговище:

Областното ръководство и членовете на ПП ГЕРБ в Област Търговище категорично осъждат грубия и незаконосъобразен опит на ДПС и БСП в Община Омуртаг за недопускане на публичност в работата на Общинския съвет.

Базирайки се на текст от ЗМСМА и Правилника за дейност на уж демократично избраният и върховен орган на местно самоуправление, председателят на Съвета Метин Исмаил предложи, а мнозинството от ДПС и БСП реши заседанието на 8 май да се проведе при закрити врати. С този безпрецедентен факт управляващите в Община Омуртаг не допуснаха на заседанието не само представителите на областното ръководство на ПП ГЕРБ и журналисти, а и лишиха от информация жителите на общината, поради неизлъчването му по местния радиовъзел. Искаме коректно да цитираме законовият текст за провеждане на заседание при закрити врати: „Заседанията на общинския съвет са закрити, когато важни държавни или обществени интереси налагат това”. Може би „важният обществен интерес” се заключава в това, че гражданите ще прозрат некомпетентността на общинската администрация, която трудно борави с нормативната база - от 2011година до момента не е насрочен конкурс за възлагане управлението на „МБАЛ-Омуртаг” ЕАД и не е сменен Управителят на друго общинско дружество „Общински имоти ” ЕООД гр. Омуртаг, чийто образователен ценз не отговаря на длъжностните изисквания.

Изразяваме острото си възмущение от проявата, целяща дискредитиране на публичността на дейността на Общински съвет Омуртаг и поредният опит за поставяне под феодална зависимост на населението от общината.