ГЕРБ е синоним на Европа, а Европа е синоним на благоденствие

В Деня на Европа младежите от Велико Търново издигнаха във въздуха 18 балона

Снопове от по 18 балона издигнаха във въздуха над Велико Търново транспарант с цифрата 18 - номерът на ГЕРБ в изборната бюлетина. Идеята беше на момичета и момчета от младежката организация на партията в града, а поводът - Деня на Европа.

Втори, личен повод за младежите, е, че през последните седмици към тях се присъединиха наскоро навършили пълнолетие търновци. "18-годишните избираме ГЕРБ и номер 18. Приемам ГЕРБ като синоним на Европа, а Европа е синоним на благоденствие", заяви Христо Димитров, един от новите членове на МГЕРБ.

"Решихме да пуснем балони като символ на свободата – свободата да избираш и да бъдеш независим. Номер 18 е това, което трябва да отбележим в бюлетината на 25 май, защото ГЕРБ е единствената алтернатива на зависимостите и на политическото статукво", обяснява идеята областният младежки лидер Деян Хаджийски.

Според него на 25 май гражданите на Европейския съюз ще изберат най-голямата партия – ЕНП, част от която е ГЕРБ. "ЕНП иска ГЕРБ. Всички европейски лидери открито подкрепят ГЕРБ, включително и най-влиятелната жена в света - Ангела Меркел. Именно ГЕРБ е силният глас на България в Европа", категоричен е Хаджийски.

Инициативата на младите бе приветствана от народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков."Трябва да поемем отговорност за бъдещето на младите и да се вслушваме в техния глас. Светът се развива, а България отново забуксува, както става винаги след управление на социалистите. Нямаме право да допускаме това и да ограбваме бъдещето на тези деца. Затова нека всички да гласуваме, за да покажем на тройната коалиция, че е време да се яви на предсрочни парламентарни избори.

А всеки глас за ГЕРБ е глас за напредъка и европейското развитие на България! Нямаме повече време за губене", заяви народният представител Евгени Стоев.