Ева Паунова: 9 май ни прави част от едно голямо семейство

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ проведоха срещи в района на Столична община

България може да изпълни националните си цели, само когато е част от силна и обединена Европа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Ева Паунова на днешната си среща със софиянци.

На 9 май, Деня на Европа, Паунова разговаряше с граждани в отворена приемна пред НДК. "За мен Денят на Европа е най-големият празник за България, ако изключим основните ни национални празници, защото ни дава възможността да се почувстваме истински европейци", сподели тя.

"9 май ни прави част от едно голямо семейство; важно е да разберем, че нашите цели и приоритети са европейски цели и приоритети. Това през изминалите седем години е било водеща цел на евродепутатите от ГЕРБ и те са го доказали със своята работа", посочи младият кандидат за евродепутат.

Ева Паунова изрази убеждението си, че представителите на ГЕРБ, които ще бъдат избрани за следващия мандат на Европарламента, ще продължат да отстояват националните ни ценности и каузи.

Тя призова столичани да помогнат на България да изпрати в ЕП силен отбор от професионалисти. "Европа просперира, но от една година България не е част от този процес. Гласувайте на изборите на 25 май, защото колкото по-авторитетни и разпознаваеми представители има страната ни в Европа, толкова по-силен ще бъде гласът на избирателите. Много е важно България да изпрати отбор, съставен от хора, които са доказали, че работят успешно и тяхната дума тежи по време на дискусии и дебати", обясни тя.

По думите на Паунова, за да продължим да усещаме важността, ценностите и солидарността на Европа, е важно всички граждани да излязат и да гласуват. "Техният вот е важен, за да могат младите хора, техните деца и внуци да са част от просперираща България. България, която ще има светло бъдеще с развита инфраструктура, качествено и достъпно образование за всички, проспериращи малки и средни предприятия и добро бъдеще, което да им позволи да останат тук", подчерта кандидатът за евродепутат от ГЕРБ.

Ева Паунова беше категорична, че младите българи трябва да повярват в себе си и в своите възможности, защото само чрез инвестиране в техния потенциал могат да намерят своята реализация в страната ни. "Ние, с нашата работа, ще подпомогнем младите да реализират бизнеса и семейството си в България", подчерта тя.

Междувременно друг кандидат от евролистата на ГЕРБ, Августина Цветкова, гостува на софийското село Герман. По случай празника Летен Никулден тя подари икона на църквата "Св. Николай".

Цветкова разговаря с жителите на района, които се включиха в празника и обсъди с граждани теми от политическата и икономическата обстановка в България и Европа.

На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ Евгения Алескиева, кметът на с. Герман Божидар Зашев и кметът на с. Лозен и районен ръководител на ПП ГЕРБ-Панчарево Васил Станчев, които поеха ангажимент да помогнат за възстановяването на навеса, на мястото, на което се подготвят празничните курбани за района.

По-горе можете да разгледате снимки от срещите на Ева Паунова и Августина Цветкова от Столична община.