Георги Първанов: Днес отбелязваме деня-символ на обединена Европа

Фашизмът бе победен, но все още има прояви на радикализъм

Бих искал да честитя Деня на победата  на всички, които празнуват.  Днес ние трябва да изразим своята признателност към милионите руски, украински, белоруски и изобщо към всички войни, които отдадоха живота си, за да се изчисти от картата на Европа кафявата чума на фашизма. Отправям и поздрав към нашите ветерани от Oтечествената война, защото освен всичко те имат и огромен принос за това страната да избегне нова национална катастрофа. Това заяви президентът (2002 – 2012) и лидер на АБВ Георги Първанов, който поднесе цветя пред паметниците на Незнайния воин и Съветската армия в столицата, съобщиха от пресцентъра на АБВ.
Фашизмът бе победен, но все още има прояви на радикализъм, които граничат с този мрачен режим. За това ние трябва да бъдем твърди, безкомпромисни и категорични в своята съпротива към подобни тежнения, посочи Първанов.
Днес всички ние отбелязваме и денят на Европа. Това е ден, в който изразяваме своята категорична позиция за една икономически силна и политически сплотена Европа, която е конкурентоспособна и  в състояние да решава своите проблеми. Съюз, в който България има своето достойно място и в който гласът на нашите представители и институции се чува отчетливо, заяви още Георги Първанов. За да постигнем тези цели всички ние трябва да подходим много отговорно и да изпратим в ЕП хора достойни и можещи, които да работят както за каузата на страната ни, така и за бъдещето на обединена Европа, посочи в заключение лидерът на АБВ.