Престрелка на украинската граница

Маскирани въоръжени мъже нападнали офис на митническата администрация

Нападатели подпалиха офис на митническата администрация, намиращ се ГКПП „Изварино" на руско-украинската граница, съобщава РИА Новости.

Свидетели съобщават, че нападателите са били маскирани и са носили георгиевски ленти, с които се кичат проруските активисти.

Украинските медии отбелязват, че нападателите са пристигнали с два микробуса. Около 40-въоръжени мъже изскочили от тях и поиксали от украинските граничари да се предадат. След отказ на последните да сторят това, те започнали да мятат коктейли по митническия пункт. Украинските граничари дали предупредителен изстрел, а нападателите се качили на микробусите и се скрили във вътрешността на Луганска област.

Междувременно руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обяви в профила си в Туитър, че не е допуснат през въздушното пространство на Украйна за път Молдова и е трябвало да заобиколи през Румъния и България. От Киев опровергаха съобщението, отбелязвайки че стриктно спазва правилата за международни полети.

И през изминалата нощ се появиха неофициални информации за ескалация на напрежението в Одеса. Напрегната е ситуацията в Славянск. Държавният департамент на САЩ подкрепи идеята за провеждане на кръгли маси за намаляване на напрежението в Украйна и намиране на политически изход от кризата.