Европейските пари ги има, но някой трябва да ги договори

Кандидатите за евродепутати на ГЕРБ и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов се срещнаха с избиратели от Враца и Монтана

"Европейските пари и програми ги има, но някой трябва да ги договори, да сключи договорите, а сегашните управляващи не го правят". Това заяви пред жителите на Враца кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Владимир Уручев. Той посочи всички изпълнени проекти в Северозападния регион, които са реализирани по времето на кабинета на ГЕРБ.

"Дойде новата власт и нещата замръзнаха. Трябва нов импулс, такъв, какъвто даваше ГЕРБ", заяви Уручев. Той посочи,че към момента са в пъти по-малко наетите по програмите за заетост и дори прогнозира, че може да се стигне до спиране на това европейско финансиране. "Трябва да направим така, че да има висока избирателна активност на вота, защото ни трябва такава победа, която да позволи още тази есен да има нови национални избори, за да се започне политиката за ръст,  за възстановяване на значимостта на този регион", допълни Уручев.

Във Враца кандидатът за евродепутат от Ева Паунова посочи, че партията е доказала как политиките могат да бъдат реализирани и в малките населени места. "Ние ще работим за просперираща България, ще защитаваме позицията на всички млади хора и на всички българи-да има работеща икономика. Пътят на България минава само през Европа", подчерта тя.

Вторият в евролистата на ГЕРБ Андрей Ковачев разясни важността на европейската солидарност за развитието на българските общини и населени места. "Не политиците вдигат пенсиите и заплатите, не те правят работните места, а бизнесът, икономиката, увеличаващият се брутен продукт. Политиците са задължени да създадат условията, така че икономиката да върви. Това е, което ГЕРБ се стреми да гарантира.

Направихме много за българските региони, затова ви призоваваме на 25 май да гласувате с номер 18 в бюлетината, за да имаме сериозна победа и да можем да предизвикаме предсрочни парламентарни избори“, посочи Ковачев.

По думите на председателя на Националния предизборен щаб и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов всеки български гражданин трябва да си направи равносметка дали не губим от сегашното управление и не се ли отдалечаваме от европейската перспектива. Той даде за пример данните за наетите по програмите за временна заетост за региона, които в мандата на ГЕРБ сочат 6000 работни места, а сега те са 1000-1500. "В деня преди вота миналата година бяха направени манипулации и внушения, които опорочиха изборния процес и дадоха възможност днес задкулисието да управлява. Можем ли да си припомним друг път, преди последните избори, когато ДПС е имало депутат от региона?“, коментира Цветанов.

Той посочи, че единственият сигурен начин да се противодейства на манипулациите е високата избирателна активност и призова всички жители на Враца да гласуват на 25 май с номер 18 в бюлетината.

В Монтана Цветан Цветанов призова хората да изберат "най-силния отбор":

"Очаквам, че на 25 май Монтана ще избере най-силния отбор, който ще защитава България в Европа, отборът с номер 18, защото ПП ГЕРБ е истинската алтернатива на днешното статукво, безпринципните договорки и липсата на прозрачност и защото всички ние нямаме време за губене", заяви пред жителите на града заместник-председателят на партията.

Според него не бива да се допуска 20 на сто от българите да определят бъдещето на всички. "Ако има висока избирателна активност, ако над 65% от българите дадат своя вот, ПП ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, ДПС няма да има евродепутати, а БСП ще има само един-двама", допълни Цветанов. Той припомни, че през изминалата 2013г. жителите на Монтана са подкрепили ПП ГЕРБ и ги призова отново да го направят.

"В последната година България е не само в безвремие, тя върви назад. Нужен ни е такъв политически климат, който да привлича инвеститорите. Хората трябва да имат сигурност, нужна е предвидимост и гарантирано върховенство на закона. Така ще гарантираме пред ЕС, че България ефективно използва европейските пари и те ще отидат при всички хора, във всички региони", заяви пред събралите се хора кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Андрей Ковачев.