Тези избори ще дадат оценка на днешното управление!

Управляващите изпускат възможности България да се възползва от солидарността на европейската общност

„България се нуждае от промяна на днешното статукво, което я отдалечава от това, което правехме по време на нашето управление. Изпускат се възможности да се възползваме от солидарността на европейската общност и парите, които се дават на България за развитие на общините“. Това заяви днес в Бяла Слатина председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той припомни неизпълнените от социалистите обещания за разкриване на нови работни места и данните, които днес доказват увеличение на безработните с нови 40 000 души. „По програмите за временна заетост имаше хиляди заети, а днес в общините ангажират по двама или пет човека“, посочи още Цветанов.

„Тези избори ще дадат оценка на днешното управление. Малките партии могат да обещават много, като Сидеров, който преди година говореше за 500 лв. минимална пенсия и 1000 лв. минимална заплата. Ние говорим за реални неща, поемаме отговорността да защитаваме интересите на българските граждани в Европейския съюз“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ. Той призова жителите на Бяла Слатина да гласуват активно в изборния ден, за да има висока избирателна активност и така да се противодейства на схемите за купуване на гласове. „Нека да продължим и след това с високата избирателна активност, защото съм сигурен, че след убедителната победа на ГЕРБ на изборите за ЕП, ще има предсрочни парламентарни избори, защото България се нуждае от промяна на статуквото“, заяви Цветанов.
Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев посочи, че докато Европа се развива, нашите региони изостават. „За съжаление България от една година върви назад“. „България има още какво да прави и как да ползва ефективно солидарните средства на ЕС. Сегашното управление обаче не се ползва с доверието на европейските институции и на българските граждани“, заяви Ковачев. Той също призова жителите на Бяла Слатина да гласуват в изборния ден с номер 18 в бюлетината, като посочи, че резултатите от предстоящия вот могат да бъдат първата крачка към предизвикване на предсрочни парламентарни избори, „за да има в България управление, което се ползва с доверие“.

„Този път всеки от нас може да повлияe върху съдбата на ЕС и България. Вие избирате дали да имаме платена или истинска демокрация“, заяви пред жителите кандидатът за евродепутат Владимир Уручев. Той посочи, че в България няма нито едно селище, в което да не се е изпълнил проект със средства от европейските фондове-„за изграждане на пътища, градини, пречиствателни станции“. „Не можем да си затворим очите и да кажем, че ЕС не ни интересува. Ще постигнем по-добра икономика, доходи и стандарт на населението, ако гласуваме на евроизборите. Листата на ГЕРБ е отборът , който досега е представлявал България в ЕС, в семейството на Европейската народна партия (ЕНП), която определяше дневния ред на Брюксел и която е помогнала на България средствата, предназначение за страната ни да стигнат до нас“, посочи Уручев.

Пред жителите на Бяла Слатина кандидатът за евродепутат Ева Паунова посочи, че ЕС е единственият съюз, който помага на държавата ни. „Можем да постигнем по-добро образование за децата ни, по-високи доходи, да върнем младите в страната. Това е наш приоритет и вярваме, че на 25 май ще ни подкрепите“, заяви Паунова.

 

Вървяхме на прав път, но спряха развитието ни! Въпреки това, нека на 25 май направим първата стъпка към предсрочни парламентарни избори, за да има повече европейски средства и препитание за младите хора в България! Това каза кандидатът за евродепутат на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев на среща с жителите в село Търнава, община Бяла Слатина. На посещението присъстваха заместник- председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цетан Цветанов и кандидатите за членове на европейския парламент инж. Владимир Уручев и Ева Паунова.

Цветан Цветанов подчерта, че ако на предстоящите избори има над 60% избирателна активност, ГЕРБ ще получи 8 депутата в ЕП, а ДПС няма да получи нито един. „Ако ГЕРБ има нов управленски мандат, изграждането на читалище в с. Търнава ще е сред приоритетите на народните представители от областта, защото управляващите Ви ощетиха, разпределиха 500 млн лв. само между общини, които ще осигурят гласове на БСП и ДПС“, посочи Цветанов.

Инж. Уручев сподели с присъстващите, че врачанския регион е много скъп за него, защото тук са преминали неговият живот и кариера. „Всичко, което съм постигнал в своята дейност като евродепутат е било с мисълта за Вас и отново бих работил, с още по-голямо усърдие“, заяви Уручев. Той призова присътващите да глусват с № 18 в интегралната бюлетина, за да покажат, че са достойни граждани и искат България да продължи да се развива!

Кандидатът за евродепутат Ева Паунова подчерта, че има добър баланс между младото поколение и опитните политици и само с общи усилия можем да превърнем този регион в много по-приятно място за живеене. „Нека подкрепим политиката, която не е популистка! Ние сме отбор от 17 души и сме най-добрият избор“, завърши Паунова.