Най-после: Кобрата ще се бие с Кличко

Международната федерация задължи Владимир да защитава титлата срещу Пулев

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко трябва да срещне българина Кубрат Пулев при следващата защита на титлата си. Това реши Международната боксова федерация (IBF).

Кличко първоначално искаше да вземе овакантения от брат си Виталий шампионски колан във версия Световен боксов съвет (WBC), който се отказа заради политически ангажименти в Украйна. За титлата в WBC в събота в Лас Вегас ще се боксират Берман Стивърн (Канада) и Крис Ареола (САЩ). Желанието на Владимир Кличко беше първо да обедини всички титли на четирите водещи федерации, тъй като той притежава шампионските колани на IBF, WBO и WBA. IBF обаче отхвърли намеренията на Владимир, тъй като той за последно е защитавал титлата си на IBF през юли 2012 година, което е преди доста време. Пулев е номер 1 в световната ранглиста на IBF и затова е задължителен претендент за шампионския колан.

"Ще приема това като подарък за рождения си ден", заяви Пулев, който на 4 май навърши 33 години. "Наблюдавах Кличко в края на април срещу някакъв боксьор като Липай и Владимир нямаше никакви проблеми. Ако излезе срещу мен на ринга, със сигурност нещата ще бъдат много по-различни за него", заяви българинът.

Промоутърската компания на Пулев "Зауерланд" и агентите на Владимир Кличко трябва да постигнат споразумение за мача между двамата в следващите 14 дни. Ако Кличко откаже, той ще бъде лишен от титлата световен шампион в тежка категория на (IBF) и тя ще бъде обявена за вакантна.