9 май: За нормите, правилата и блокиращите обстоятелства

Хороскоп

08-05-2014, 17:21

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Слънце в Телец, Луна в Дева. Астрологична картина на деня. Слънцето в своя годишен ход, се движи към важна сеща в неделя - със Сатурн.

Петък ще продължи и доразвие темите възникнали през предходния ден, но ще премине далеч по-спокойно и успешно, особено що се касае до деловите начинания и професионалните ангажименти. Предпазливостта и вниманието към детайлите типични за Луната в Дева, ще ни подпомагат както в изпълнението на рутини дела, така и в решаването на по-сложни задачи. Онова с което се захванем днес обаче, задължително трябва да бъде доведено до край, преди проблемите свързани с незавършените дела да се натрупат и да започнат да затрудняват напредъкът ни.

Слънцето в своя годишен ход, се движи към важна сеща в неделя-със Сатурн. Противопоставянето между Слънцето и Сатурн е онзи период в годината, когато желанията срещат ограниченията на възможностите, за да бъдат осъществени ревизия на целите и проверка на постиженията. Обикновено този период е критичен, особено за честолюбието и самочувствието ни, тъй като намеренията ни не винаги се оказват жизнеспособни, а самооценката ни често е завишена. Индивидуалната воля се изправя в опозиция на нормите и правилата, а личната инициатива бива блокирана от обстоятелствата. Независимо обаче дали чувстваме победа или поражение, е мъдро да се съобразим с насоките на текущите обстоятелства. Ограниченията и пораженията ни посочват допуснати в миналото грешки, неправилно поставени цели и неуместно насочени желания. Липсата на поддръжка от обстоятелствата подсказва необходимост от смяна курса и ревизия на стремежите, за да бъда те наистина адекватни и подпомагащи личната реализация.

Темата за авторитетите също е знакова за обмена Слънце-Сатурн. Ако сте авторитетна фигура ще трябва да защитите статуса си, до оправдаете пълномощията, доверието и отговорностите, които са ви гласували. Ако сте личност която отхвърля авторитетите и имате проблеми със законите и правилата, би било здравословно да бъдете по -бдителни и внимателни. В случай, че конфликтите с авторитети така или иначе вече имат място в живота ви, по-добре не ритайте срещу ръжена в тези дни. Конфликтът едва ли ще приключи във ваша полза при изясняване на взаимоотношения с началници, родители и хора превъзхождащи ви по възраст, власт, авторитет и обществено положение.

Работа и бизнес
В професионалните дела и взаимоотношения днес вниманието, отговорността и взаимо-помоща ще намират широко приложение и достойна оценка. Ако ви трябва съвет и практическа помощ, потърсете ги сред онези които са ви равнопоставени или подчинени.Работата в екип ще има реални практически резултати за разлика от стремежът за ярка изява на индивидуалните качества.

Здраве, хранене и красота
Здравето е уязвима тема за мнозина сега, особено за по-възрастните хора и страдащите от хронични заболявания. Дори да сте в цветущо здраве обаче, е препоръчително да преминете на по-лек хранителен режим, без излишества и гастрономически изкушения.Организма е твърде уязвим и реагира остро на непознати и трудно смилаеми храни.Благоприятен ден за пречистване на организма, почистване на кожата и билко-лечение. Процедурите и козметичните средства които използвате през този ден трябва да са неагресивни и съвсем прости.