В кой град има най-много милионери?

Общото им състояние възлиза на 305,3 млн. лева, отчита НАП

Към края на данъчната 2013 г. у нас има 147 декларирани милионери. Това показват обрабоботените до момента данни на Националната агенция за приходите (НАП) от данъчните декларации на физическите лица, подали такива.

Състоянието на гражданите, разполагащи със състояние над 1 млн. лева, възлиза на общо 305,3 милиона. Най-чест източник на приходите им са трудови и приравнени правоотношения. Втори по популярност са доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лева, а трети - тези от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лева.

Първенец по милионери към края на миналата година е столицата София, където са регистрирани 66-тима богаташи със състояние от над 1 милион лева. В столицата живее и най-богатият българин, който се изхранва с доходи от над 6 млн. лева годишно. Той е на 49 години и е зодия "Дева".

Вторият "най-богат" град в страната е Варна, където живеят 15 милионери. Следват данъкоплатците в Бургас, 11-тима от които имат повече от милион.

От НАП не споменават как продължава класацията на богаташите у нас, но допълват, че сред най-заможните 10 от тях присъства само една дама.