Новата тройна коалиция показа, че не мисли за работещите, а за едрия бизнес

ГЕРБ стабилизира държавата в годините на световна икономическа криза

„Правителството на ПП ГЕРБ успя да стабилизира държавата в годините, когато най-силно се усещаше тежестта на световната икономическа криза”. Това заяви народният представител и кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ Емил Радев на среща с жители на варненския квартал „Възраждане”. По думите му, в условията на криза европейските средства са единствените свежи пари в икономиката ни.

„През 2009 г. бяхме с тотално спрени еврофондове. Четири години работехме активно по европроекти, а сега само за 6 месеца при новата тройна коалиция отново има спрени европейски програми”, подчерта Емил Радев. По думите му, заради спрените пари по ОП „Околна среда” редица проекти за водопроводи и пречиствателни станции ще трябва да се разплащат от националния бюджет. „Вместо да гарантират милиардите от Европа, които могат да бъдат инвестирани в инфраструктура, образование, работни места, управляващите трупат дългове”, припомни народният представител. Той допълни, че няма ясни критерии за разпределението на средствата от заемите, а крайният резултат сочи, че едва 4% от поредните 1 млрд. лв. дълг са вложени в социални плащания. „За да закърпи бюджета, правителството тегли нови и нови заеми”, предупреди Емил Радев и уточни, че междувременно сивата икономика расте. „Управляващите отхвърлиха предложението ни да се криминализира неплащането на социални осигуровки и здравни вноски. Въпреки че синдикатите също настояваха за това, новата тройна коалиция показа, че не мисли за работещите, а за едрия бизнес”, аргументира се кандидатът за евродепутат на ПП ГЕРБ.

В отговор на въпроси на граждани той прогнозира, че цените на тока, които в момента изкуствено се задържат надолу, много скоро шоково ще се увеличат. „При 1 млрд. лв. задължения НЕК е пред фалит. Политиката на управляващите ни докара до там, че дори АЕЦ „Козлодуй” работи на загуба. Ние сме може би единствената страна с атомна електроцентрала на загуба”, категоричен бе Емил Радев.