Мария Габриел: Всеки глас е важен. Бъдещето - това сте вие, затова гласувайте на 25 май

Гражданите имат нужда от постоянен диалог с тези, които ги представляват в ЕП

Гражданите имат нужда от постоянен диалог с тези, които ги представляват в Европейския парламент. Именно пред тях трябва да се дава постоянен отчет за каузите, които отстояваме в Европа и инициативите, които са реализирани в следствие на работата ни като представители на България в Европейския парламент. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Мария Габриел, на среща с граждани в столичния пазар „Слатина“.

 Тя бе категорична, че подкрепата на гражданите е най-ценна, защото е важно всички заедно да защитаваме националните интереси на европейско ниво. „Нашата листа за предстоящите европейски избори е съставена от млади европейци. Една от целите ни е да дадем призив именно на младите да гласуват, защото това е правилната посока, да осигурим едно по-сигурно и приобщаващо бъдеще за всички“, посочи Габриел. Тя представи пред гражданите акценти от свършеното от нея досега в Европейския парламент, като изтъкна, че приоритет за нея през изминалия мандат са били мерките за привличане на повече млади хора в земеделския сектор. „Всеки глас е важен. Бъдещето - това сте вие, затова гласувайте на 25 май“, призова Мария Габриел.

"ГЕРБ и ЕНП отстоявахме силна обща селскостопанска политика, увеличихме директните плащания с над 2,5 млрд.евро". ГЕРБ и ЕНП, заедно със земеделците и фермерите, отстоявахме силна и по-справедлива обща селскостопанска политика, затова само част от резултатите ни са увеличение от над 2,5 млрд.евро на директните плащания за зеленчукопроизводители, овощари и животновъди, в сравнение с предходния програмен период 2007-2013 г. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел, която днес проведе среща с граждани на пазара в столичния квартал „Младост“ 1. Тя представи отчет за свършеното от нея като евродепутат от ГЕРБ през изминалия мандат и приоритетите, които е отстоявала в Европейския парламент. „За мен важна бе подкрепата за малките и средни селскостопански производители. Многократно поставях въпросите за намаляване разликата в директните плащания между новите и старите страни-членки, гъвкавостта между стълбовете на общата селскостопанска политика, проблемите на тютюнопроизводителите, пчеларите, овощарите и зеленчукопроизводителите. Затова мога да кажа, че в Европейския парламент ние, от групата на ГЕРБ, защитихме интересите им“, подчерта Габриел.
Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Мария Габриел представи пред столичани и резултатите от работата си за защита на правата на жените и равенството между половете. „Жените са една от големите ми каузи. Като заместник-председател на Жени ЕНП се ангажирам да продължа да се боря за насърчаване правата на жените в България и в Европа. Ролята на жените в процеса на взимане на политически и икономически решения трябва да бъде по-силна. Страната ни има нужда жените да бъдат по-добре представени в управлението на бизнеса“, коментира още Мария Габриел.