8 май: С внимание и търпение

Хороскоп

07-05-2014, 22:51

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Телец, Луна в Дева

Меркурий навлезе в своите владения-зодиакалните Близнаци и днес осезаeмо ще започнем да усещаме влечение към по-широк социален кръг. Следващите седмици ще преминат в осъществяването на нови контакти, някои от които ще се окажат освен приятни и полезни. Все пак не подхождайте твърде наивно към новите си познайници и не раздавайте щедро доверието си. През тази седмица пъргавият Меркурий ще има неприятна среща с изкушаващия Нептун, поради което първият поглед и първите впечатления могат да се окажат измамни. Особено в четвъртък, когато и Луната  ще добави към тях емоционални впечатления и увлечения. Затова, ако почувствате че някой настойчиво се опитва да ви увлече в някаква авантюра, по добре се оттеглете предпазливо, преди да сте се въвлекли в неприятности.

Откровеността днес ще бъде в дефицит, затова пък именно тя ще ни помага да получим съвет или съдействие, в случай че сме изправени пред колебания и важни решения. Колебания няма да липсват и те ще са породени преди всичко от двусмислени и заплетени ситуации по отношение на битови и делови въпроси. Най-добре би било да се се концентрираме в текущи и неизискващи внимание и съсредоточеност дейности.

Работа и бизнес
Днес вероятно ще бъдем ангажирани с множество дребни детайли изискващи вниманието ни. В някои случаи това може да ни се струва изнервящо, но следва да помним че "малките камъчета обръщат каруцата". Заредете се с търпение и не очаквайте бързи резултати. Бъдете изключително внимателни при работа с документи, обработка и обмен на данни.

Здраве, хранене и красота
Здравето и физическото благосъстояние ще се превърнат във водеща тема през следващите няколко дни, особено за тези които страдат от продължителни и хронични заболявания.За жалост консултациите със специалист едва ли ще донесат нужното облекчение на болните, напротив, състоянието им допълнително може да се влоши поради допуснати лекарски грешки. Отложете диагностиката и лабораторните изследвания. Тяхната прецизност и яснота сега са съмнителни и могат да внесат объркване.

В организма протичат сложни биохимични процеси целящи обновление. Бихме могли да ги подпомогнем с повече движение и по-лек хранителен режим.Ако обаче ежедневието ви изисква физическо натоварване и по-голям разход на енергия, просто се придържайте към вегетарианско меню. Подходящи са ястия със сложен състав, комбиниращи разнообразни зеленчуци и подправки. Освен всичко друго, освобождаването от шлаки и замърсявания ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния.