Мария Габриел: Залогът на тези избори е да продължим европейското си развитие

Банско е лидер в туризма и една от най-красивите перли в планинските ни курорти

Банско показва какво значи да бъдеш активен член на Европейския съюз. Тук имам знакови инициативи, съвместно с кмета на града Георги Икономов и с младежката организация на ГЕРБ. Това заяви в Банско кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Мария Габриел на среща с бизнеса от областта. Мария Габриел, заедно с други двама кандидати за евродепутати на ПП ГЕРБ от Благоевградска област Андрей Новаков и Асим Адемов откриха с молебен предизборната кампания в Банско. Гости на събитието бяха народните представители от ГЕРБ Митко Захов, Любен Татарски и Даниела Савеклиева, която е и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград.

По време на срещата с предприемачите Мария Габриел подчерта, че Банско е лидер в туризма и една от най-красивите перли в планинските ни курорти. ”Инициативността на Георги Икономов помогна за реализирането на една мащабна идея-конференция в Европейския парламент, която постави на дневен ред предизвикателствата пред планинските и полупланининските региони в рамките на следващия програмен период и възможностите за европейско финансиране”, каза Мария Габриел. Тя подчерта, че за нея е много важно Благоевградска област да се развива по своя европейски път. „Залогът на тези избори е да продължим европейското си развитие, да достигнат повече средства до предприемачите, до хората. За да се случи това, трябва да гласуваме масово за ГЕРБ и ЕНП. Така даваме своя глас за нашето бъдеще, за бъдещето на Банско, Разлог, Благоевград, за бъдещето на България”, посочи Мария Габриел.  Кандидатът за евродепутат получи събраните картички със забележителности на града „Открийте Банско – европейска територия на духа“, с пожелание да ги занесе за четвърта поредна година в европарламента. От своя страна Габриел обясни, че тази инициатива е изключително успешна и вече е дала резултати, защото нейни колеги от Европейския парламент са посетили Банско, след като са видели картичките. „С инициативата МГЕРБ-Банско дава своя принос за популяризирането на града като туристическа дестинация”, заяви Мария Габриел.

”Банско е бастион на ГЕРБ, една демократична общност, един район, в който икономиката и бизнесът се развиват, хората са усмихнати и спокойни за бъдещето си. Такива бастиони  са нужни в България, а не такива като Гърмен-бастионът на ДПС, от който идвам аз. Едно феодално владение, в което се погазват основните европейски ценности, каквито са правата и свободите на гражданите”, каза кандидатът за евродепутат Асим Адемов. Той призова присъстващите да гласуват на 25 май с бюлетина №18, защото само така ще се сложи край на управлението на най-ретроградните сили – БСП и ДПС.

Младият кандидат за евродепутат Андрей Новаков заяви, че се чувства горд, че е част от листата на ГЕРБ. „Винаги се чувствам по-специален начин в Банско, където създадохме една от най-активните младежки организации на ГЕРБ. Банско е пример не само за успешно развитие, но и като най-буден и активен град. За да продължи това, имаме нужда от вашата подкрепа и доверие на 25 май”, каза Новаков.

Областният координатор на ГЕРБ в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева подчерта, че на тези избори ГЕРБ е представен от един силен екип. „Мария Габриел бе избрана за евродепутат за 2013 г. Това е признание за нейните качества и авторитета й в Европа. Асим Адемов бе наречен от опонентите ни „острието на ГЕРБ в община Гърмен”, а хората от смесените региони в цялата страна искат срещи с него, за да черпят от неговите сила и кураж. Андрей Новаков е заместник-председател на най-голямата студентска организация в Европа, тази на студентите демократи. Това е отборът на ГЕРБ – достойни и подготвени хора”, категорична бе Савеклива.

Кметът на Банско Георги Икономов посочи, че предстоящите евроизбори са твърде важни, защото резултатите от тях ще начертаят каква ще бъде България през следващите години. "Тези избори ще определят дали ще заложим на сигурното демократично развитие на страната ни или ще се върнем години назад и ще заложим на "фалшиви формации". Гласувайте на предстоящите избори, защото това е нашето бъдеще", призова Икономов.