Премиерът Орешарски се е срещал с представители на ЕВН

Според запознати, основната тема на разговора е била отнемане на лиценза на трите ЕРП-та

Премиерът Пламен Орешарски се е срещал с високопоставени представители на компанията ЕВН на 17 април, информира ПИК. Срещата се е провела в сградата на Министерския съвет, а на нея е присъствал и министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Официално срещата не е била обявена никъде. Скандалното е, че президентът Плевнелиев също ще бъде разследван за това, че се срещна във Виена с един от ръководителите на същата компания, съобщава изданието.

Според запознати, основната тема на разговора е била отнемане на лиценза на трите ЕРП-та.

Предстои утре Народното събрание да вземе решение дали да създаде анкетна комисия за посещението на държавния глава при Шишковиц във Виена.

Преди минути Пламен Орешарски потвърди в Народното събрание, че се е срещал с хора от ЕВН, но не спомена кога е било това.
Премиерът отрече там да е присъствал Драгомир Стойнев.

„Г-н Стойнев – не. В този период имах среща с представители на ЕВН и на „Джейлан“ и темата беше строителството на „Горна Арда“ - единствената тема, която беше дискутирана. Мисля, че е важен голям проект.“

На въпрос защо не е информирал обществото за тази среща, Орешарски отговори: „Не съм обявявал много срещи. Включително и тази сутрин съм се срещал с различни представители.“