Труп на кашалот продават в eBay

След като открили кашалота изхвърлен на брега, жителите на селцето Кейп Сейнт Джордж се опитали да го изтеглят отново в морето, но теглото му им попречило

Труп на кашалот, изхвърлен на брега на канадския остров Нова земя, бе пуснат на търг в eBay, но след това обявата бе свалена, тъй като противоречи на правилата на сайта за онлайн продажби, информира dariknews.bg.

2000 долара бе цената, с която 12-метровият труп на кашалота се яви в обявата. След като открили кашалота изхвърлен на брега, жителите на селцето Кейп Сейнт Джордж се опитали да го изтеглят отново в морето, но теглото му им попречило, допълва БГНЕС.

Властите вдигнали ръце от проблема, тъй като екарисажът на огромния кашалот бил проблем на жителите на селото според тях. Тогава кметът събрал съветниците си и решили да пуснат кашалота за продажба в eBay.

„Наистина нямахме друг избор, ако го оставехме там, щеше да започне да гние, обяснява кметът. Междувременно чайките се изхранват от трупа на кита. Обявата обаче била свалена, като обяснението на eBay е че тя противоречи на политиката на сайта. Ако нашият екип по сигурността види обява за продажба на животно - било то жило или умряло, обявата се спира”, казва представител на eBay.

Така жителите на селото и кметът се оказали в изходна позиция - с разлагащ се труп на кашалот на плажа. Освен това и федералните власти за околна среда също призовали кмета да анулира обявата. „Чиновниците казват, че е незаконно да продаваме кит”. А междувременно проблемът започва да мирише.