Невероятно, но факт: Барса може да направи Реал шампион

За целта "Каталунците" трябва да бият Атлетико в последния кръг

Четири точки в оставащите 2 мача до края на шампионата ще са достатъчни на Атлетико Мадрид да спечели титлата в Испания. Въпреки загубата от Леванте, „Дюшекчиите” държат нещата изцяло в свои ръце и не зависят от резултатите на другите. 

За да грабне короната, тимът на Диего Симеоне трябва да запише победа и равен в оставащите 2 кръга срещу Малага у дома и Барселона на „Камп Ноу”. Така Атлетико ще запази 3 или 4 точки пред „Каталунците” в крайното класиране. 

В същото време ако Реал Мадрид спечели оставащите си 3 мача и вземе 9 т, ще се изравни по точки с Атлетико, тъй като сега изоставането на „Белия балет” е 5 т. При това положение обаче се гледат директните двубои, в които „Дюшекчиите” имат предимство – успех с 1:0 като гост и равенство 2:2 у дома. При това положение се стига до куриозната ситуация Реал да разчита на големия враг Барселона да победи Атлетико у дома и да направи Кралския клуб шампион.

Задачата на Барселона е най-сложна. За да стане шампион, тимът трябва да се надява, че Реал няма да спечели и трите си мача до края, а в същото време, че каталунците ще вземат мачовете си с Елче и Атлетико.