Дъжд за Гергьовден, температурите падат с 4-5°

Настъпва захлаждане

Настъпва захлаждане. Отначало от северозапад, а утре през деня от север-североизток, с умерен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат с 4°-5° и дневните в повечето места ще са между 13° и 18°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Орлин Лазаров, дежурен синоптик, цитиран от „Фокус“.

Облачността ще е по-често значителна, в повечето места с превалявания, в южните райони придружени от гръмотевици. А температурите сутринта ще са между 7° и 12°.

По Черноморието ще е предимно облачно и на места ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури до 13°-16°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е слабо 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, а по високите части и мъгливо. Ще има превалявания, в Рило-Родопската област и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 7-8°, на 2000 м около 3°. Над 2000 м.н.в преваляванията ще са от сняг.

Във вторник ще има значителна облачност, на отделни места все още ще има условия да превали. Ще остане хладно, с минимални температури между 5° и 10° и максимални между 13° и 18°. В сряда ще преобладава слънчево време, около и след обяд ще се развива купеста облачност, само в изолирани планински райони ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. В четвъртък по-значителни увеличения на облачност и слаби краткотрайни валежи ще има след обяд в Западна България. Затоплянето ще продължи.