В Русе: Любовта победи смъртта

Двама влюбени по чудо преживели катастрофата в Сливо поле

Любовта победи смъртта - в Русенско.

Двама влюбени като по чудо оцеляха в трагичната автобусна катастрофа край Сливо поле, пише Ehograf.info, цитирайки главната героиня в романса, пожелала анонимност.

Онова, което спасило младата двойка, било желанието им да не се отделят един от друг - дори и на сантиметър: "Когато се качихме на гарата в Русе, помолих едната от жените, която сега е мъртва, да си разменим местата, за да седнем един до друг с приятеля ми", разказва влюбената девойка.

Двамата пътували от Русе за родния й град Силистра.

Пътуването започнало и не след дълго приключило. Трагично.

Когато пътничката на седалката зад шофьора се оплакала, че й е топло (въпреки работещия климатик), вниманието на водача на пълния автобус се разсеяло и той изгубил управление над пълния автобус.

"Всичко стана за секунди. Превъртяхме се два пъти и се забихме в канавката. Под рейса имаше дете. То беше отдолу. Майката изпадна в шок. Мъжете наскачаха и успяха да го извадят. Четири линейки откараха пострадалите в болница. За съжаление две жени вече бяха мъртви", разказаха очевидци.

"Шофьорът се опита да овладее автобуса, но не успя. Той е много добър шофьор. Аз редовно пътувам по тази линия и го предпочитам пред останалите му колеги от фирмата", обясни една от пътничките, която се разминала само с охлузвания на ръката.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. В момента той е в болница със счупена ръка.