Обама се пошегува с Путин за голи снимки

Обама се пошегува и с пространното отразяването от страна на CNN на издирването на малазийския самолет

На фона на нестихващото напрежение в Украйна, американският президент Барак Обама се пошегува с руския си колега Владимир Путин за негови голи снимки.

По време на традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом Обама шеговито прикани американският политик Майк Хъкаби и американския телевизионен водещ Шон Ханити да престанат да говорят непрекъснато за онези снимки на които руският президент се вижда разголен до кръста, предаде Асошиейтед прес, цитиран от световните агенции.

По-късно американският президент сподели и няколко шеги на проблемите с интернет сайта за регистриране за здравна осигуровка съгласно закона за здравната реформа.

Обама се пошегува и с пространното отразяването от страна на CNN на издирването на малазийския самолет, като посочи, че той е трябвало до отиде в Малайзия по време на азиатската си обиколка, за да получи също толкова пространно отразяване. После демонстрира, че се забавлява и с ниския си рейтинг, като каза, че дъщеря му Саша е избрала не него, а Бил Клинтън за съветник за избор на кариера.

На вечерята в хотел Хилтън Обама беше придружаван от съпругата си Мишел. Сред знаменитостите, които бяха поканени, се открояваха актьорите Робърт де Ниро, Лупита Нионго, Даян Лейн и София Вергара.

Хит на вечерята било пародийно видео, показващо първата дама загижена за здравословното хранене, да рови тайно за сладолед в кухнята на Белия дом, лидерката на малцинството в Камарата на представителите Нанси Пелоси да си прави татуровка и председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър да се измъква от официална вечеря, за да гледа в кабинета си клипче с панди, посочва Ройтерс.

По традицията вечерята с кореспондентите е повод за президентите да демонстрират чувството си за хумор или липсата на такова, припомня британският в. „Индипендънт“. На вечерята журналисти са награждавани за отразяване на работата на Белия дом. Асоциацията на кореспондентите в Белия дом тази година навършва 100 години.