Изложба „35 години европейски избори“ ще има на Моста на влюбените в София от 7 до 17 май

Плакати от всички информационни кампании, откакто се провеждат преки избори за Европейски парламент (1979 — 2014 г.), ще бъдат изложени от 7 до 17 май на Моста на влюбените в София

Изложбата на открито „35 години европейски избори“, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България, ще бъде открита на 9 май от 10,30 ч., съобщиха от пресцентъра на Европейския парламент.

Плакати от всички информационни кампании, откакто се провеждат преки избори за Европейски парламент (1979 — 2014 г.), ще бъдат изложени от 7 до 17 май на Моста на влюбените в София. В официалното откриване, което е част от честванията по повод Деня на Европа, ще се включи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 9 май от 10,30 ч. на Моста на влюбените, като част от честванията по случай Деня на Европа. Изложбата ще бъде открита от кмета на София Йорданка Фандъкова и от и.д. ръководителя на Информационното бюро на Европейския парламент в България Теодор Стойчев.

Изложбата се организира с подкрепата на Дирекция „Култура“ на Столична община и е част от културния календар на столицата във връзка с кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019 година. Всеки посетил изложбата ще може да се включи и в специална игра с награди в Twitter, като се снима до любимия си плакат и го изпрати до страницата на Информационното бюро @EP_Bulgaria с хаштаг #евроселфи до 25 май. Награди ще получат 10-те съобщения, които бъдат споделени най-много пъти.

От 1979 г. гражданите на Европейския съюз избират пряко представителите си в Европейския парламент. Във връзка с наближаващите европейски избори на 25 май, Информационното бюро на ЕП в България ще изложи 60 платна от изминали информационни кампании в държавите членки. Към всеки плакат има и любопитни факти за дейността на Европейския парламент, отразяващи най-вече решенията, взети през изминалия мандат (2009 — 2014 г.), които илюстрират нагледно огромното влияние на най демократичната европейска институция върху ежедневието на всеки един от нас.