Михаил Миков да излезе с позиция за случващото се в Украйна

Партия "Атака" настоява институциите да се изкажат по повод агресията в размирната държава

Партия "Атака" обяви, че настоява българското правителство незабавно да излезе с официална позиция по повод случващото се в размирна Украйна.

Националистите са убедени, че в бившата соцрепублика е налице военна агресия на режима в Киев срещу собствения му народ. Оттам апелират управляващите да осъдят тези действия, както и да настояват Европейският парламент да направи същото.

"Атака" настоява председателят на парламента Михаил Миков да свика извънредно заседание в понеделник (5 май 2014 г.), а президентът Росен Плевнелиев да свика КСНС възможно най-скоро и България да излезе с ясна позиция за случващото се в Украйна.

Исканията си от партията повториха и на събитие в Хаджидимово днес, на което присъстваха народните представители Десислав Чуколов и Илиан Тодоров, който е и координатор на "Атака" за Югоизточна България.

Двамата депутати заявиха пред гражданите твърдите си искания за ясна позиция на България по конфликта в Украйна и свикването на незабавни срещи в парламента и в президентството.

Те подчертаха, че "Атака" е единствената политическа сила с такава позиция и тя се различава от нагласите на останалите партии. 

Според националистите все пак държавата ни не трябва да заема една или друга страна в международната конфронтация, а вместо това да запази неутралитет. Необходимо е обаче да се наложи вето върху решението на Европейския съюз за санкции срещу Русия, защото икономически санкции за Русия означават икономически санкции за България.

Очаквайте репортаж по събитието в Хаджидимово, а по-късно днес и ексклузивно интервю с лидера на ПП "Атака" Волен Сидеров специално за Bulgariautre.bg.