Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас дариха средства за лечението на седмокласничката Вики

Красивото момиченце страда от синдром на Ходжкин

Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас дариха лични средства за лечението на седмокласничката Вероника Русенова от ОУ „Княз Борис I” в морския град. 13-годишното момиче се бори с коварната болест – Синдром на Ходжкин.

Заради тежкото злокачествено заболяване Вероника е принудена да прекъсне обучението си и да пътува до София, където се подлага на процедури.

Представителите в местния парламент от групата на ГЕРБ се срещнаха с родителите на детето и веднага откликнаха на молбата им за помощ. Те взеха единодушното решение да дарят 1500 лв. лични средства, с които ще бъде подпомогнато продължаващото лечение. Родителите на момиченцето изпратиха писмо до ГЕРБ-Бургас, с което благодарят за оказаната подкрепа и съпричастност.

„Благодарим ви много за помощта, която щедро ни дарихте. Вие сте единствената политическа партия, която е съпричастна към нашите проблеми. Надяваме се да продължите да помагате и на други деца в нужда. Ценим Вашият жест на съпричастност изключително високо”, се казва в благодарственото писмо.