Нова титла за „Цар Симеон” (Пд)

Спорт

03-05-2014, 12:47

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Николай Генов спечели критериума за купа "Милко Димов – Илия Кръстев" в Сливен

Поредна шампионска титла постигна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" от критериума за купа "Милко Димов – Илия Кръстев" в Сливен. Спечели я младата надежда на „царския” клуб Николай Генов, който извоюва убедително първото място при юношите старша възраст в 8-ото поредно издание на традиционното състезание в града под Сините камъни.

По традиция надпреварата събра най-добрите български бегачи, а партньор на проявата бе местният колоездачен клуб „Сините камъни”.

В старта при юношите старша възраст Николай Генов бе повече от убедителен и не остави никакви съмнения за своето превъзходство и класа. По 30-километровото трасе пловдивчанинът направи отлично бягане и успя да изпревари Иван Мухтаров от КК „Несебър” и Станислав Киров от „Печенеги” - Пазарджик.

„Посвещавам тази шампионска титла на моите преподаватели и съученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Пловдив, които винаги са ме подкрепяли. Много се радвам за успеха, чувствам се добре и във форма, а това е важно за мен, защото тепърва ми предстоят важни стартове” , каза Николай, който е в плановете и за националния юношески отбор на България.