Ден 18: Дерзай, Орешарски, до 250 000 работни места остава малко

В усилията кабинетът, вместо да открие, ще закрие толкова, смята политикът

В усилията си спрямо младежката безработица кабинетът на Пламен Орешарски скоро, вместо да открие, ще закрие 250 000 работни места, смята Румен Петков от Гражданска инициатива АБВ. "Това не е въпрос на злонамереност, а просто толкова могат", добави той, използвайки думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Петков призовава управляващите и да кажат истината зад лъжите си за енергийните проекти за АЕЦ "Белене" и "Козлодуй". Ето какво написа политикът в Ден 18 от своята кампания"

"В чест на празника на труда 1 май медиите рапортуваха, че в десет области безработицата се е повишила. Аз мисля, че ако кабинетът "Орешарски" бъде малко по-целенасочен в усилието си, скоро ще успее да закрие, вместо да открие, 250 000 работни места. И както би казал вицепремиерът Йовчев – това не е въпрос на злонамереност, а просто толкова могат.

В този ред на мисли, очаквам след празниците правителството да излъже, че започва реализацията на нов проект, примерно "Белене". Там БСП лъга достатъчно, нищо не пречи на тази патерица да се качи и правителството.

По-лошото би било ако другото ми очакване се сбъдне – че правителството е подписало цена за 7 блок на АЕЦ „Козлодуй” зад гърба на парламента и обществото.

Но кой да каже – ще лъжат ли за "Белене" и подписали ли са за "Козлодуй" и, по възможност, този някой да е адекватен."