Ще обезопасят ли фонтаните пред НДК след инцидента?

Остава критично състоянието на падналото от фонтана дете


10-годишно момче падна от фонтана с топките пред НДК. Детето е настанено в детска реанимация. От "Пирогов” потвърдиха, че състоянието на момченцето остава критично. Момчено е в кома, а лекарите продължават да се борят за живота му.

"Мястото на инцидента е разделителна стена между фонтана и каскадити. От там се спуска водата по стената към фонтана. Той е изграден по този начин дълги години назад във времето”, обясни в предаването "Събуди се” на Нова телевизия Ралица Маджарова, директор на "Зелени системи" към Столична община.

"Фактът, че се стигна до такъв тежък инцидент показва, че има някакъв проблем с безопасността на фонтана. Предстои цялостната му реконструкция и ще се поиска от инженерите и проектантите да решат дали има вариант пространството да се обезопаси по друг начин”, коментира още Маджарова.

Проектантите твърдят, че проектът в този му вид е минал всички възможни контроли за безопасност и никой не е открил нещо нередно при него. И от общината вчера обясниха, че ще има реконструкция на района, но до момента никой не е видял нищо нередно в този вариант на фонтана.