Ева Паунова: За мен България е люлката на европейската цивилизация

Дадоха старт на строежа на комбинирано спортно игрище за баскетбол и волейбол в града

За мен България е люлката на европейската цивилизация. В Стара Загора са най-старите неолитни жилища, в казанлъшко е долината на тракийските царе.  Това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Паунова, която направи първа копка на ново спортно съоръжение на открито в град Казанлък. „При последното ни посещение в Казанлък с евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова, водехме делегация от Китай. Ще ви цитирам техните думи:” Ако не бяхме видели Казанлък все едно не сме видели България”. Време е да поканим тук максимално много евродепутати, които да видят нашето културно-историческо наследство и възможностите за неговото развитие”, посочи Ева  Паунова. Тя, заедно с народния представител Аксения Тилева и кандидатът за евродепутат Ангел Филипов дадоха старт на строежа на комбинирано спортно игрище за баскетбол и волейбол в града. Идеята е на МГЕРБ – Казанлък, като средствата в размер на 12 000 лв., са дарение от ПП ГЕРБ. В близост до новото игрище е разположена и стрийт площадка изградена също от партията.

Според Ева Паунова регионът има силен туристически потенциал и е истински провал за управляващите, че са спрели проекта за тунел под Шипка. „Аз ви гарантирам, че при следващия мандат на ГЕРБ тунелът ще бъде реализиран. Нашият водач на листата Томислав Дончев води доказано силен и можещ отбор”, категорична бе Паунова. По думите й сегашното правителство на БСП, ДПС и Атака наказва община Казанлък с финансови корекции по европроекти, които са в размер на милиони. Кандидатът за евродепутат подчерта, че ГЕРБ продължава да строи и да инвестира в града и региона.

В Област Стара Загора с пари, отпуснати от правителството на Бойко Борисов и с дарения от ГЕРБ, са построени над 50 стрийт и фитнес площадки на открито. В областния град бе изградена и нова спортна зала, подходяща за национални и международни състезания, бяха реновирани изцяло лекоатлетическата писта и осветлението на стадион „Берое”.