Кандидати за евродепутати посетиха Варна и Доспат

ГЕРБ е единственият гарант за европейското бъдеще на България

Народният представител от ПП ГЕРБ Емил Радев, който е кандидат за евродепутат от листата на партията, разговаря с граждани в центъра на град Варна. Младежката организация на ГЕРБ в морската столица се включи активно в кампанията, информирайки за посланията и за евроотбора на партията. Емил Радев бе придружаван от народния представител Павел Христов, който е и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
„България няма време за губене, защото с всеки изгубен ден и с всяко изгубено евро се отдалечаваме от перспективите за достойни европейски доходи, от шансовете за големи инвестиции, нови работни места, по-добри условия за живот. Убеден съм, че българските граждани отново ще гласуват доверие на ПП ГЕРБ, защото партията доказа не само у нас, но и на партньорите ни в ЕС, че е единственият гарант за европейското бъдеще на България”, категоричен беше Емил Радев.
43-годишният юрист е втори мандат народен представител от ПП ГЕРБ и кандидат за евродепутат от листата на партията. Зад гърба си има опит и като общински съветник.  В 42-то Народно събрание варненският депутат от ГЕРБ е член на комисиите по правни въпроси и за борба с корупцията. Вносител е на десетки законопроекти, които защитават неплатежоспособните българи, затруднени да плащат задълженията си. Автор е на предложения, които регламентират работата на частните съдебни изпълнители и предлагат мерки срещу имотната мафия.

ГЕРБ е партия на каузата. Разчитаме на доста широка подкрепа и това беше много добре демонстрирано при съставянето на листата за предстоящия вот. Фактът, че в листата ни има представители на различни общности, показва каква е политиката ни – че няма разделяне, че всички сме българи, независимо кой каква религия изповядва, какво име носи, на кои общности принадлежи. Това заяви в Доспат кандидатът за евродепутат на ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, който има зад гърба си два мандата в Европейския парламент. В срещата участваха народният представител д-р Даниела Дариткова и организационният секретар на ГЕРБ в Смолян Петя Пампорова. Присъства и щангистът – бронзов олимпийски медалист от „Атина 2004” Величко Чолаков, който изрази подкрепата си за Владимир Уручев.
„Очаквам в някои селища да се стигне до социални бунтове – там, където хората са били наемани предимно по социалните програми за временна заетост”, обясни Уручев. Той посочи, че е много притеснен, защото България все още няма подписано споразумение за програмния период до 2020г. и защото тази година се очертава нулева за постъпления от европейските фондове.
Владимир Уручeв се изказа много остро срещу популисткото говорене на социалистите, че ще създадат работни места. „ Ако някой мисли, че политиците правят работните места е в абсолютна заблуда. Аз не мога да направя работни места. Бизнесът може.Държавата може да открие работни места само в публичната администрация”, отбеляза Уручев. Кандидатът за евродепутат подчерта, че трябва да се създадат условия, при които бизнесът да отвори работни места. На него обаче му е нужна както политическа и финансова стабилност, така и добро отношение.
Според  Владимир Уручев най-големият проблем в тези избори е, че трябва да се преодолее ниската избирателна активност. По думите му в противен случаи изпъкват малките партии като ДПС, която всъщност има тежест за един, максимум двама депутати в ЕП.

Вече не остана някой, който да не се страхува, че някъде ще го достигне огнената ръка на т. нар “Станишева справедливост". Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев на среща днес с жители на доспатското село Барутин, заедно с  общинската структура на ГЕРБ-Доспат. „Във всяко свое интервю Сергей Станишев се кълне, че благодарение на тяхното управление в България бил ликвидиран страхът. Вие живеете в тази държава. Кой страх е ликвидиран!? Ако той има предвид страх у бизнеса, попитайте го как работи бизнесът и защо не инвестира парите си в икономиката, а ги внесе в банките. Защото това управление създаде условия не за бизнес, а страх, че ще се приватизират предприятията, ще ги одържавят, ще ги рекетират”, каза пред присъстващите  Уручев, който има зад себе си два мандата в Европейския парламент. Владимир Уручев бе категоричен, че е нужна победата на ГЕРБ на предстоящите европейски избори, за да почувстват хората, че идва краят на това, което става в българския политически живот, както и че идва краят на заплахите от уволнения. “Сигурно вече не остана неуволнен член или симпатизант на ГЕРБ. Уволняват дори хората, които в управлението на ГЕРБ са били на определени позиции, без никога да са се идентифицирали с ГЕРБ. Обвинявайки ги, че щом са били на определени позиции, значи са били от ГЕРБ. Уволняват и всички , които не са техни хора”, заяви Уручев. Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Владимир Уручев се позова на досегашните данни от изборите в доспатския край, които сочат, че ДПС има голямо влияние в района, като допълни, че това става чрез обвързване на определени хора. По думите му  ДПС си имат контингент, който и сега ще опитат да задържат. Много хора се оплакали на евродепутата, че са в положение на „нелегалност” – не смеят да излязат на мероприятие, организирано от ГЕРБ, защото ако ги видят там, ще си загубят работата или бизнеса. Според Владимир Уручев бичът за българската демокрация сега е ниската избирателна активност, защото така се получава най-уродливото явление – гласува една малка група хора, която е манипулирана или купена, и тя определя кой да управлява. „Тази група може да са роми, може да са с нисък образователен ценз, много лесно податливи на манипулация или много бедни, за които 20-30 лева са от голямо значение в момента. Но те определят какво ще е управлението занапред, което е много жалко. Неслучайно напоследък казват, че когато отвратените от политиката не гласуват, отвратителните управляват. Много е силно това определение, но е самата истина”, посочи Уручев. Той прикани хората да гласуват масово, за да няма подобен казус. „Колкото е по-голяма избирателната активност, толкова е по-съответстваща представителността. Не може една групичка от хора да тежи колкото половин България. Ако гласуват поне 60% от българите, ще видите какъв резултат ще има”, добави Уручев.