Националисти залесиха дръвчета в местността Мараш край гр.Стралджа

Региони

02-05-2014, 13:37

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Симпатизанти помогнаха да бъдат посадени десетки фиданки от явор

В деня на труда депутатите от АТАКА Калина Балабанова, Димитър Димов, кандидатът за член на Европарламента Гроздан Иванов и координаторът на партията за област Ямбол Кръстьо Петров залесиха дръвчета в местността Мараш. Симпатизанти на партията на Волен Сидеров помогнаха да бъдат посадени десетки фиданки от явор в близост до най-пострадалото село от взривовете край Петолъчката – Лозенец, съобщиха от пресцентъра на партията.
Припомняме, че на 5 юни 2012 г. след експлозиите във фирмата за съхранение и утилизация на боеприпаси „Берета трейдинг“ загинаха трима души, 18 бяха ранени, над 160 къщи пострадаха в село Лозенец, а загубите за местните земеделски производители се равняваха на стотици хиляди левове.
Близо година и 10 месеца по-късно скандалната фирма „Берета трейдинг” прави опити да възобнови работния процес на завода. Срещу това се надигат жителите на село Лозенец, които не искат кошмарът от взривовете да се завърне. Зад тях безрезервно е партия АТАКА в лицето на народния представител от Сливен Димитър Димов. Преди дни той организира срещи на жителите на пострадалото село с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, които поеха ангажимент да се съобразят с исканията на Инициативния комитет на сливенското село. АТАКА застава твърдо зад жителите на Лозенец и няма да допусне “Берета трeйдинг” да заработи отново.
Националистите неслучайно решиха да залесят дръвчета именно в местността Мараш, където голяма част от природата бе унищожена след експлозиите в завода за боеприпаси.
Представителите на партия АТАКА посадиха и три дръвчета в двора на храм „Свети Димитър“ в с. Лозенец в памет на трите жертви след гърмежите Николай Гочев, Станимир Киров и Енчо Кремаков.