Мария Габриел получи жълтата фланелка на победител в Русе

Това се случи на Градския стадион в Русе

Жълтата фланелка на победител в предстоящите избори на 25 май получи по повод Международния ден на леката атлетика кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Мария Габриел в Русе, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Това се случи на Градския стадион в Русе, където се провежда националното състезание за мъже, жени, кадети и кадетки по лека атлетика. Мария Габриел разгледа лекоатлетическия стадион в града, който беше ремонтиран по време на управлението на правителството на ГЕРБ, заедно с народните представители от партията Пламен Нунев и Светлана Ангелова.

Габриел разговаря с носителите на златни медали и титли на олимпиади, световни и европейски първенства по леката атлетика Анелия Нунева, Ростислав Димитров, Евгени Игнатов и представители на Българската федерация по лека атлетика. Анелия Нунева запозна кандидатът за евродепутат от ГЕРБ с проекта за подгряваща лекоатлетическа писта, която трябва да бъде изградена до стадиона.

Тя ще позволи в града да се провеждат не само национални първенства, но и балканиади. Мария Габриел изрази подкрепата си за проекти в сферата на спорта, които ще дадат възможност на младите хора от региона и страната да се развиват. Сред тях са проектът за обновяване на залата за борба в спортен комплекс „Локомотив“, гребната база и др. 

Мария Габриел се срещна днес и с представители на пенсионерски клубове в град Русе.
„Само заедно, подкрепяйки се, можем да направим така, че страната ни да следва единственият възможен път за развитие – европейският. Имаме европейска визия и цел. Можем да ги направим реалност благодарение на вас”, обърна се към хората г-жа Габирел. Тя ги призова да гласуват с №18 в бюлетината на предстоящите избори на 25 май. „Вашият опит ще ни помогне в бъдеще. Ние, кандидатите за европейски депутати от ГЕРБ, имаме нужда от вашата сила и подкрепа. Всеки един глас е важен”, заяви Мария Габриел. По време на срещата си кандиадатът за евродепутат от листата на ГЕРБ говори и за равенството между половете . През 2013г. г-жа Габриел бешеизбрана за евродепутат на годината в категорията за защита правата на жените. „ За да отстояваме правата на жените, имаме нужда първите защитници на тези права да бъдат мъжете”, посочи Габриел.
В срещата участваха и народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, както и симпатизанти на ГЕРБ от град Русе.