Борисов: Над 250 храма са подпомогнати по време на нашето управление

Ако нашият народ си пази вярата, няма от какво да се страхува

Над 250 храма са подпомогнати при нашето управление, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в пернишкото село Рударци, където присъства на освещаването на храм "Свети Пророк Йеремия".
"Това са над 250 - 260 църкви, манастири, джамии, храма, подпомогнати при нашето управление, с нашите кметове. Това е вяра, това остава с векове след нас, хората го приемат много добре. Тази църква е правена от 18 години, за последните две стана готова. Вие си направете извода - защо е така и как е", заяви Бойко Борисов.
Това, което Томислав Дончев направи, това дава много резултати, каза Бойко Борисов, по отношение на европейските средства, които са използвани в различни населени места, за да се ремонтират храмове.
Неслучайно отецът каза, че няма претенции към нас, каза Бойко Борисов, по повод думите на отец Никанор, игумен на Гигинския манастир, който благодари на лидера на ГЕРБ за направеното.
"Като ги гледам комунистите - в „Александър Невски” като отидат... тези, които ни забраняваха Великден, не ни пускаха в църквите преди 20 години, сега ходят да се кръстят в църквите, и се правят на набожни. Затова нашата партия, сме направили всичко, което е необходимо, но то все е малко, за това което трябва да се прави за църквата. Тези павета са от София, единствените, които не са откраднати, защото ги пратихме тук в църквата. Девет камиона павета са за тук и за Гигинския манастир, каза Борисов. Отец Никанор, игумен на Гигинския манастир, обясни, че в действителност 18 камиона с павета са дадени за Гигинския манастир. "Ако нашият народ си пази вярата, няма от какво да се страхува", каза отец Никанор, игумен на Гигинския манастир.
ПП ГЕРБ е дарила 20 000 лева за реконструкцията на храма.
На присъстващите Бойко Борисов пожела - да са живи и здрави.

Кандидади за евродепутати посетиха и Враца.