Цветанов: На 11 май беше извършена най-голямата манипулация

ГЕРБ ще е силният глас в Европа, заяви зам.-председателят на партията пред жителите на Своге

На 11 май беше извършена най-голямата манипулация, с която се отне правото на една демократична партия да повтори мандата си. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред избирателите в град Своге, Софийска област, визирайки манипулацията с т.нар. "костинбродски бюлетини".

Цветанов изрази оптимизъм относно настоящата предизборна кампания за вота на 25 май. "Във всички общини, които днес посетихме, имаше заряд, заряд да махнем тройната коалиция", каза той пред жителите на града.

"Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев успя да възстанови доверието в Брюксел заедно с Бойко Борисов. На 25-ти не трябва да се поддаваме на манипулаци. Високата избирателна активност може да противодейства на купуването на гласове. Високата активност може да доведе ДПС да не е в управлението. Трябва да създадем условия за предсрочни парламентарни избори", посочи още зам.-председателят на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че евродепутатите, които партията ще излъчи, ще бъдат силният глас в Европа. Ето защо, според него, хората трябва да дадат гласа си за промяна на статуквото.

"ГЕРБ е силният глас в Европа и България. ГЕРБ е алтернативата на днешното статукво. Помогнете ни да върнем България в Европа!", апелира Цветан Цветанов.

Кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев призова хората да не позволяват това управление да продължава да обръща посоката на България. Той заяви, че България трябва да върви в правилната посока с Европейския съюз и с ГЕРБ.

Кандидатът за евродепутат Ева Паунова призова от своя страна жителите на София област да направят правилния избор на 25-ти май.

Темата за костинбродския скандал, при който беше нарушен денят за размисъл преди вота на 12 май, беше засегната и на самото място на скандала - Костинброд.

"В Костинброд бе направена най-голямата манипулация и обвинха всички вас", заяви категорично председателят Цветан Цветанов пред жителите на общината.

Той подчерта, че предстоят съдбоносни избори за България, защото те ще дадат равен шанс на всеки един човек да каже съгласен ли е с това управление.  "Ако не променим нещата на 25-ти, младите хора ще търсят реализацията си навън. Това ще бъде пагубно за всички населени места на територията на България. Трябва да дадем много ясна оценка за сегашното управление. Тези, които управляват в момента, направиха чистка на професионалисти, само защото са членове на ГЕРБ", посочи Цветанов и призова хората да гласуват с № 18 в бюлетината.

Вторият в листата на партията за вота на 25 май Андрей Ковачев определи като недопустимо отношението на управляващите към българските граждани и към жителите на Костинброд.

Още от срещите на кандидатите за членове на Европейски парламент на ГЕРБ вижте тук.