Емил Радев беше специален гост на варненската регата

Кметът Иван Портних даде официален старт на морския форум с маршрут Варна-Констанца-Новоросийск-Сочи

Народният представител и кандидат на ПП ГЕРБ за евродепутат Емил Радев бе гост на тържествената церемония по откриването на най-престижното морско събитие за България - Black Sea Tall Ships 2014. Варна е домакин на международната регата от 30 април до 3 май.

Кметът на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ в морската столица Иван Портних даде официален старт на морския форум, чийто маршрут е Варна – Констанца – Новоросийск – Сочи. Сред официалните гости на тържествената церемония по откриването, което се проведе на пристанището, бяха председателят на ОбС Иван Луков, зам.-кметовете на община Варна, както и районните кметове. Събитието уважи и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Специално за откриването на регатата пристигнаха олимпийската шампионка Румяна Нейкова и съпругът й – Свилен Нейков, министър на спорта в правителството на ГЕРБ в периода 2009 – 2013 г.

"Добре дошли на борда във Варна, морската столица на България, която има честта за втори път да бъде домакин на това престижно събитие. Най-красивите ветроходи в света акостираха на варненския бряг – през 2010 г. станахме свидетели на регатата "Тол Шипс Исторически морета”, тази година в регатата се влючват 19 кораба”, заяви кметът Иван Портних на официалната пресконференция на събититето.

В нея взеха участие още председателят на регатата Робин Снук-Хургрьоне, Питър Нюъл, главен съдия в надпреварата и кап. Тома Томов, председател на Организационния комитет от българска страна.

Градоначалникът благодари на организаторите от STI, които избраха Варна да домакинства за пореден път и определи това като изключително признание и за града, и за страната ни като морска дестинация. Портних подари на капитаните на баркентините възпоменателни плакети. Председателят на регатата Робин Снук-Хургрьоне благодари на Иван Портних за гостоприемството и му връчи специален плакет за спомен от регатата.