Партия "Атака" внесе проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия

ПГ на партията внесе проект за създаването на Временна анкетна комисия за изясняването на дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР

Партия "Атака" внесе проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довели до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентирани им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица. Това информираха от пресцентъра на партията.

Депутатът от "Атака" Димитър Димов заяви, че целта на комисията е да разследва избраният с измама президент Плевнелиев и съмнителните му контакти с личности на високи постове в ЕРП-та, каквато е срещата му с изпълнителния директор на ЕВН Щефан Шишковиц.

"Настояваме председателят на комисията да бъде от "Атака", за да покажем на обществото, че нашият президент, подчертавам избран с измама, прави едни срещи, които се укриват от българските граждани. Те са неофициални, необявявани в медиите, на закрити врати и не е  ясно какво се договаря там. От "Атака" имаме съмнения, че обслужва чужди интереси“, заяви Димитър Димов. "Атака" иска да покаже на българския народ какво се говори по тези срещи, и това трябва да се каже от президента, категоричен е Димов. Искаме да знаем какви разговори води Плевнелиев с директорите на ЕРП-тата, допълни още националистът.

Димов припомни, че само когато комисията е оглавявана от "Атака" се върши конкретна работа, припомняйки работата на временната комисия за Авиотряд 28, завършила с внасянето на доклад в Прокуратурата.

От "Атака" настояват Плевнелиев да присъства на заседанията на комисията и да даде отчет защо се е срещал с въпросните личности и какво е договорил на тези срещи, защото го дължи на българските граждани.