Щабът на Кличко: Кобрата няма шансове

"Като претедент Пулев е заплаха. Но той няма да спечели"

Един от треньорите на Владимир Кличко - Джеймс Али Башър, обяви, че в щаба на украинеца приемат Кубрат Пулев като сериозна заплаха. Кобрата е претендент за титлата на IBF от почти година, но Кличко продължава да отлага мача. След победата над Алекс Леапай Владимир обяви няколко имена, с които би се срещнал, но сред тях отново не присъстваше това на българина. "Като претедент Пулев е сериозна заплаха. Но той няма да спечели. Владимир може да победи всеки от претендентите", написа Башър в "Туитър".

Специализираният боксов сайт boxingscene.com коментира, че Пулев ще е сериозен тест за Кличко. "С габаритите си и с техниката си, той може да се мери с шампиона. Кличко - Пулев ще бъде като шахматна партия, а българинът определено е заплаха за трона."

Междувременно още една компания ще се опита да сложи прът в плановете на Кличко. Владимир обяви, че иска да гони титлата на WBC, която липсва в колекцията му. От немския клуб на Пулев - Зауерланд, обявиха, че ще настояват преди това Кличко да излезе срещу българина.

Съпротива срещу евентуалния мач на Кличко за титлата на WBC ще има и в САЩ. Тя ще дойде от промоутърската компания Golden Boy, която представлява Деонте Уайлдър. От там ще настояват техният боксьор първи да получи право да се бие за титлата срещу новия шампион, който ще се определи от мача между Бърмейн Стивърн и Крис Ареола на 10 май.