Т. Дончев: Водя отбор, който може да се бори, който има и силата и знанието

Нашият лозунг е "България няма време за губене"

И България наистина няма време за губене. Докато някой спи, или пък се опитва да приспи всички, времето лети! Това каза водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев по време на откриването на предизборната кампания в Кюстендил . „Дълговете се трупат, докато децата ни растат и шансовете на България стават все по-малки. Аз не искам България да пропилява шансове, аз искам България да ги реализира. Всяка пропиляна възможност е загуба за държавата, за все един от нас. Светът се променя. Ние трябва да участваме в тази промяна", посочи Дончев. "Някои се опитват да превърнат политиката в състезание в това "кой е най-малко мразен". Нашата политика не е да мразим. И аз изобщо не искам да мразите никого. Не искам да участвам в политика "кой е най-малко мразен", каза още Томислав Дончев. Той посочи, че е дошъл, за да кажа кои са ГЕРБ, в какво вярват, за какво се борят, и за да поискат доверието на хората. „Този отбор, който е с мен днес има всичко - има воля, има характер, има опит, има познания, има експертиза. Имам честта да водя отбор, който може да се бори, който има и силата и знанието", категоричен беше водачът на листата на ГЕРБ. Дончев допълни, че целта не е лична победа или партийна победа, а да се съхрани България и да й се даде шанс в Европа.

Искаме да се срещаме с хората, да говорим за важността на тези избори, да предотвратим това, което се случи на 11 май 2013г. с манипулация "Костинброд". Ние знаем каква е тяхната политика и знаем как умеят добре да манипулират съответните избиратели. Това каза председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. „Но всеки един от вас, ако направи равносметка на това, което се случи в края на мандата на ГЕРБ - магистрала "Струма", всички инфраструктурни проекти, всичко това, което е благодарение на капацитета, експертизата на правителството на ГЕРБ. През нашето управление се направи толкова колкото за 20г. никой преди това не беше направил", посочи Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че кампанията на партията ще бъде "лице в лице". Той призова кюстендилци да своето доверие на водачът н листата на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, както и на целия отбор на ГЕРБ.

Не се поддавайте на това, което се случи на 11 май, защото българските избиратели разбраха седмица по-късно какво се случи. Нека не ромската махала на Мая Манолова определя изборния резултат в Кюстендил, а кюстендилци определят как ще бъде резултатът - в полза на ГЕРБ. И нека сега всички, които са над 18 да гласуват с №18, всички, които са под 18 - да призоват тези, които са на 18, да гласуват с №18. Защото ГЕРБ е силният глас в Европа. ГЕРБ е силният глас в България. И ГЕРБ е алтернативата на днешното статукво", призова зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Младите хора са носителите на новаторството, на иновациите, на идеите. Те са тези, които трябва да създават и да градят своето бъдеще. Лесно е да очакваме от политици, депутати, еврокомисари да ни предоставят това, което искаме. Но ние трябва да работим заедно с тях", каза кандидатът за евродепутат Ева Паунова.

"Свързвам Кюстендил с моята младост, защото тук съм бил войник. Две години прекарах в поделението 44 303, което вече не съществува, но Кюстендил още съществува в моето сърце", каза пред кюстендилци кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев. "Искам да обърна внимание на една тема, която е много важна - здравеопазването. Всеки един от нас през своя живот става пациент, така че е изключително важна тема за нас е равен достъп до висококачествено иновативно здравеопазване за всички българи, за всички български граждани. Това ще остане приоритет за евродепутатите от ГЕРБ и в следващия мандат в Европейския парламент. Поемам го като ангажимент към вас!", обеща Андрей Ковачев.