Р. Петков: От Белене започва кампания "Не на лъжата"

На посещение в северния град бяха още Ивайло Калфин и Цветан Антов

Преди две години идвах за АЕЦ „Белене“ и ви казвах да гласувате на националния референдум. Извинявам се за лъжата. Това заяви Румен Петков на среща с жители на града, съобщиха от пресцентъра на коалицията „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ). В Белене днес на посещение бяха и водачът на евролистата на обединението Ивайло Калфин и кандидатът за евродепутат Цветан Антов.

„Много е нелепо днес да продължаваме да се лъжем за „Белене“. Тук сме тези, които сме се борили за „Белене“ и ще продължаваме да се борим за „Белене“, заяви Петков. Той допълни, че атомната централа „Белене е сила и живот и залог за бъдещето. За съжаление управляващите партии през последната година не направиха нищо, за да започнат строително монтажните работи, да започне подготовката за монтаж на реактора, който ние всички български данъкоплатци сме платили и който е готов и практически след две до три години можем да говорим за въвеждане в експлоатация, каза още Петков.

Тук от Белене ние трябва да направим една национална кампания „Не на лъжата“ – защото лъжата е нещото, което отвращава хората от политиката, защото тя гони младите от България, защото тя опошлява ежедневието, заяви Петков. Той призова да бъдем с ясно съзнание накъде и с какви средства искаме да се движи България. В навечерието на изборите за ЕП имаме възможността да направим избор, който да ни даде самочувствието на европейци и патриоти.

Една от основните ни цели е да кажем на хората, че не просто искаме да загърбим лъжата и задкулисието, но искаме да водим политика пред очите на хората, каза Петков. И допълни, че АБВ настоява да се спазват поетите политически ангажименти, яснота, прозрачност и гражданско участие и контрол по изпълнението на ангажиментите. „Днес никой не знае каква е цената за подкрепата на Волен Сидеров за правителството. Никой не знае защо ПП „Атака“ внесе в Народното събрание предложение за отмяна на мораториума за строежа на АЕЦ „Белене“ и след това го изтегли тихо. Никой не знае как се формира това правителство и кой носи отговорност за отделните министри. Бяха направени поразии, на каквито не сме били свидетели през последните десетилетия“, каза Румен Петков.